Fördelarna med att använda bilbälte

Fördelarna med att använda bilbälte

Få människor tycker om bilbälte. Vissa hittar dem bromsande, medan andra bara hatar att ha dem eftersom det krävs enligt lag. Trots fördelarna med att använda bilbälte, så många som 25 procent av förare och passagerare vägrar att bära dem oavsett orsak. Lyckligtvis är fler och fler människor lyssnar på statistik och förverkliga sina behov av att använda denna livräddande enhet

Livräddare

Den största fördelen med att använda ett bilbälte är att det kan rädda ditt bo vid en kollision eller någon annan form av olycka. Enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har mer än 9. 000 liv sparas varje år till följd av att använda bilbälten. Bara under 2006 var mer än 15. 000 räddade liv eftersom de var iklädda sina bilbälten.

Biljetter

Många förare helt enkelt bära bilbälte att undvika att få en biljett. Det finns inga frågor som bedöms att ett körkort för att inte använda bilbälte kan biljetter varierar från $ 10 till $ 250 för ett första brott, beroende på den stat där du får biljetten. De lagar för att använda bilbälten är olika tillstånd av staten. I vissa stater som Kalifornien, Kentucky och Delaware, vuxna passagerare i baksätet kan få biljetter för att inte bära bilbältet. I vissa stater är detta en primär brott, vilket innebär att en polisman får dra över fordonet enbart för detta brott. I stater där bältet lagar är sekundära, kan en tjänsteman bara dra över ett fordon för annat brott innan de utfärdar en biljett för underlåtenhet att använda bilbälte.

Minska personskador

I mindre kollisioner har bältesanvändningen visat sig minska de eventuella skador på förare och passagerare. När du är i ett fordon är inblandade i en mindre kollision, kan din kropp kastas framåt, vilket huvudet att slå på instrumentbrädan eller vindrutan. Med ett bälte är dock din kropp återhållsamma att förhindra att detta händer. Enligt rapporter från NHTSA, med hjälp av bilbältet minskar risken för skador vid mindre olyckor med så mycket som 50 procent.

En förebild

Om du är förälder, bär bältet föregår med gott exempel för dina barn eller yngre förare i ditt hushåll. Barn lär sig många av deras beteenden genom exempel och när du gör en vana av att sätta på dig säkerhetsbältet när du sätter dig bakom ratten, det är mer sannolikt att göra samma sak när de kör.

Lägre sjukvårdskostnader

Enligt NHTSA, människor som var bilbälte vid en kollision betala cirka 60 procent mindre i medicinsk räkningar än människor som inte bilbälte.


Relaterade artiklar


hur man tränar defensiv körning varje dag
Tio skäl att använda säkerhetsbälte
hur man får ett körkort i Kanada
effektiviteten av rådjur visselpipor
hur man använder avancerad ridning att bromsa säkert på din motorcykel
lagar om fortkörning biljetter
hur man startar en bil på vintern
hur att förnya ett utgånget körkort
hur de kan förmedla dina studerande tillstånd DMV test
hur man lär sig säker körning tips