vad man ska göra en mindre bilolycka

vad man ska göra en mindre bilolycka

Bilolyckor är oundvikliga, och sällsynta är föraren som gör det genom livet utan att uppleva några gupp och bucklor var så ofta. Uppenbarligen mindre olyckor är att föredra framför stora sådana, eftersom de sällan i allvarliga skador och kan rätas ut lättare. Som sagt, en mindre olycka kan orsaka allvarliga problem om du inte följer rätt sätt och kan kosta dig en hel del pengar i reparationer. När du är involverad i en mindre bilolycka-oavsett vems fel det är-det lönar sig att följa några vettiga tips.

Du behöver:
En bil eller någon annan form av transport
. .

Safety First

huvudtema under en bilolycka är säkerhet och välbefinnande för alla inblandade. Förarna bör dra sina bilar ur vägen omedelbart så att de är både fri från mötande trafik. Använd bloss eller kottar, om du har dem, för att varna andra bilister, och slå på din varningsblinkers så att du kan vara mer synliga. Ring 911 om någon har blivit sårad och stanna kvar på plats tills polisen anländer och berätta att du kan gå. Lämna inte olycksplatsen-även om en mindre-tills allt är löst till allas belåtenhet

Interagera med den andra föraren

När den första chocken avtar och det är uppenbart att ingen varit. allvarligt skadad, humöret kan blossa. Den andra föraren kan klandra dig för olyckan och /eller du kan vara benägna att klandra honom. Avstå från att förlora ditt humör. Bo artig och tillmötesgående hela tiden och gör inte något för att provocera den andra förarens ilska. Har inte tilldela skulden och inte upphov till några anklagelser. Diskutera aldrig fel med den andra föraren på alla, oavsett var du känner skulden ligger. Få andra förarens namn, adress, kontaktuppgifter och uppgifter försäkring, och ge samma för honom (det är därför det är en bra idé att bära din försäkring information i bilens handskfack).

Försäkring och reparationer

med grunderna tas om hand, är det dags att se om skadorna på din bil och hur du kan gå att få det fast. Ring ditt försäkringsbolag agent direkt-medan du fortfarande på platsen, om du kan-och fråga honom om reparationer. Ditt försäkringsbolag kan ha särskilda protokoll för hantering av mindre bil skador, som du behöver för att följa för att få din ansökan behandlas. Överväga att besöka en läkare också, även om du inte upptäcka några skador, du får ont värre än det först verkar. Håll kontakten med polisen, i tillämpliga fall, och lämna in en rapport om olyckan om de frågar.


Relaterade artiklar


hur man kör en lastbil eller suv terränggående
hur man lär sig säker körning tips
Hur man monterar en motor
hur man parkera en bil
hur man säkert åka bil
hur man söker upp en tagg nummer från ett fordon
om den första bilolycka
hur du ändrar ditt bildäck på vägen
om krockkuddar
hur till vända på en Ford Fusion dimljus