historia motorcykelhjälmar

historia motorcykelhjälmar

Kalott, skid lock, hjärna hink-dessa termer används för att beskriva hjälmen. Men vart tog hjälmen kommer från? Vilka material har använts och vilka lagar gäller för hjälm använda? Även om hjälmen började helt enkelt, har det gått fort när det gäller material som används. Dessutom har nya lagar antagits under årens lopp när det gäller användning av motorcykelhjälmar

Tidig historia

Den första motorcykeln lanserades 1885, eftersläpande utveckling av hjälmen sig något bakom. Den hjälm började riktigt ut som den typ av hjälm som Flygplanspiloter bar-en enkel läder mössa med pälsfoder. Men som motorcyklar blev snabbare och mer kraftfullt, dödsfallen från krascher ökat. Det var då nödvändigt att leta efter sätt att skydda föraren och skära ner på antalet dödsolyckor. University of Southern California (USC) professor CF "Röd" Lombard gjorde det till sin uppgift att utveckla en hjälm för att absorbera chocken av en sammanstötning.

Tidig Material

Tidig hjälmar var gjorda av olika material som läder eller märg, som är en svampliknande material som härrör från växter. Dessa material har inte särskilt effektivt sätt att skydda huvudet, men skyddar från skräp eller "väg utslag", som liknar en allvarlig skrapa som händer när föraren kraschar och medar på vägen. Professor Lombard förbättrade hjälm bestod ursprungligen av ett inre skikt av bekvämt material under ett yttre lager av material som absorberas och sprida ut den energi som produceras vid en sammanstötning.

Förskott

Tidig hjälmar var i stort sett ineffektiva, men förbättringar i utformningen gjordes i den efterföljande decennierna. Några av de framsteg hjälm teknologi började med formen på hjälmen och för att säkra hjälm på huvudet. Nyare, lätta material som användes var plast och mer skiktning inuti hjälmen. Datorer och krocktester har också genomförts för att kontrollera en hjälm säkerhet effektivitet.

Moderna typer

I dag finns fem grundläggande typer av hjälmar, som alla erbjuder olika nivåer av skydd. Alla hjälmar är säkrade genom ett hakband som är effektiv att den håller hjälmen på plats medan ridning och i händelse av en krasch.

Den första modellen är full-face hjälm, som är den mest adekvata för att skydda föraren. Det erbjuder ett skydd visir haka som täcker hela huvudet.

Off-road hjälmar är mycket lik den full-face hjälm som täcker hela huvudet och hakan, men de har inte ett visir.

"flip-up" eller modulära hjälm står i tur i form av skydd. Det skydd mot hakan del av hjälmen kan vända upp och avslöja en stor del av ansiktet. Vissa individer föredrar denna hjälm eftersom det gör att ryttaren att samtala, äta eller dricka utan att ta bort hela hjälmen. Hakan Baren är avsedd att finnas kvar under cykling.

trekvarts hjälm ger betydligt sämre skydd att ovannämnda stilar. Detta hjälm skyddar baksidan av huvudet men är öppen inför, och därmed saknar skydd för haka och framsidan av huvudet och ansiktet.

halv-hjälm, eller partiell täckning hjälm, erbjuder den minsta skydd och omfattar endast toppen av huvudet.

Eftersom ansiktet är så exponerad med både trekvarts och halv-hjälm är chansen att ett ansikte och /eller hjärnskada öka dramatiskt. Det är viktigt att överväga vilken skyddsnivå du letar efter när man köper en hjälm.

Lagar

Ursprungligen instiftade California Highway Patrol förordningar som motorcykel polismän skall bära hjälm. År 1966 krävde Highway Safety Act åläggs att ha obligatorisk hjälm lagar om de ville ta emot federala medel för vägunderhåll. Under samma år var den amerikanska nationella säkerheten standard för motorcykelhjälmar införts, som syftar till att standardisera hjälmar under produktionen. Idag, vissa delstater har inga lagar om hjälmar medan andra kräver en hjälm hela tiden. För fullständig information om varje stats lagar, se Resurser nedan.


Relaterade artiklar


hur man gör en burnout på en framhjulsdriven
hur du ändrar ditt bildäck på vägen
hur du tar bort en fortkörning biljett från din post
hur man kan förebygga en bakre änden olycka
effektiviteten av rådjur visselpipor
hur man kör ett fordon växelspak
hur till vända på en Ford Fusion dimljus
hur man inte köra in i en fransk trafik polis
historia motorcykelhjälmar
hur man ansöker om körkort