gas spara tips för en Honda Civic

gas spara tips för en Honda Civic

Med stigande gaspriser och oro över miljön är det bra för alla att prova gas spara tekniker. På så sätt kan du ge synbara resultat, särskilt efter spårning gas körsträcka för minst en månad. Om du äger en Honda Civic, har du antingen en traditionell bensinmotor eller en hybridmotor, som använder både gas och ett laddningsbart batteri. Medan många tips är universella, det finns några unika skillnader mellan de två

Slow Down (bensinmotor)

Först av allt, sakta ner. Även om du kanske har en 1,8-litersmotor i din Honda Civic Sedan och Coupe, innebär detta inte att du behöver rev upp det --- åtminstone hela tiden. Allt över 45 miles per timme äter upp mer gas. Till exempel, om du kör 55 miles per timme i stället för 65, kommer du att använda 10 till 20 procent mindre bensin för din Honda Civic.

Dessutom gör bakluckan inte. Detta inte bara är inte säker, speciellt för en kompakt bil som en Honda Civic, tar den upp mer gas. Om du bakluckan, är du i händerna på föraren framför dig. När han bromsar, måste du bromsar. När han skulle gå snabbare, du kommer snabbt nog upp. Istället följer tre eller fyra billängder bakom så att när bilen saktar upp framför dig, kan du helt enkelt lätta på gasen och sedan återanvända när han varvar upp.

Använder detta begrepp såväl för att stanna vid rött ljus. Börjar sakta ner så fort du ser gult eller rött ljus. Försök att kusten tills du kommer till ljuset och förhoppningsvis blir det grönt med den tid du kommer dit och sedan kan du sakta öka hastigheten, kommer aldrig helt stilla.

I grund och botten, desto mindre bromsning och acceleration du gör, desto mer gas du kommer att spara. Använda farthållare hjälper dig att uppnå detta mål.

Andra tips (bensinmotor)

Honda Sedan har en stor stam. Detta dock inte att du behöver för att fylla upp den. Lätta din last. Ta ut golfklubbor, onödiga verktyg och allt annat är dig nedtyngd.

Håll dina däck pumpade. Beroende på det år du Honda Civic och om du har bytt däck, kommer du förmodligen behöva fylla upp din Honda Civic däck till 35 kg. per kvadrattum (psi). Kontrollera dina däck för att vara säker --- det sitter på själva däcket. Glöm inte att kolla lufttrycket i däcken som årstiderna förändringen sedan varmare väder ökar psi och kallare temperaturer lägre den.

Civic hybrider

Om du har en Civic Hybrid, bli inte rädd om du inte Få din förväntade gas körsträcka (upp till 45 mph) när du köper din bil. Det tar ca 6 månader eller 10. 000 miles för din Honda Civic Hybrid att "bryta in" Efter detta kommer du att ha optimal körsträcka per gallon. Men fortfarande använda följande idéer för att öka ditt sparande.

Försök att inte köra i rusningstid för att undvika stop-and-go-trafik, som äter upp gas.

Din Civic Hybrid har också en varm upp period. Varje gång du startar din bil, det tar ca 10 minuter för den att värma upp och signal bensinen att stänga och batteriet att ta över. I början av resan, ta det lugnt och kust så mycket som möjligt, men låt inte din bil värma upp på traditionellt sätt genom att låta det sitta i din uppfart. Snarare, starta det och gå.

Som en bensindriven bara Civic måste Hybrid Civic att ha väl pumpade däck, avstånd från andra bilar för att förhindra alltför bromsning och acceleration, och bör följa hastighetsgränsen för att undvika gas guzzling fortkörning. Använd farthållare när du kan spara ännu mer gas.


Relaterade artiklar


hur man kör en lastbil eller suv terränggående
hur halka kopplingen
hur man parkera en bil
hur man beräknar den genomsnittliga accelerationen av en bil
hur man kör ett fordon växelspak
regler för främre dimljus
fördelar och nackdelar med att köpa en bil
vad är de klasser av förare licenser?
hur man kör en pinne
hur att hålla sig vaken när man kör