Varför kör långsammare spara gas?

Varför kör långsammare spara gas?

Du behöver:
fönster
. Ice Cooler.
Kalla drycker.
Vatten på flaska.
Handdukar.
Liten fläkt.
Hat.
Solglasögon.
Ljusa kläder.

fart och bränsle Efficieny

Bränsleeffektivitet eller bränsleekonomi är den mängd bränsle som en bil använder upp för att gå en viss sträcka. Det belopp miles du kan köra på en liter bensin, så kallade miles per gallon eller mpgs för korta, är det vanliga måttet på bränsleekonomi. Anledningen långsammare körning sparar gas och resulterar i högre mpgs, är att de flesta bilar når sin effektivitet topp bränsle någonstans mellan 45 och 65 mph. Som en bil går fortare, vid låga hastigheter bränsleekonomi ökar. Använda högre växlarna och utnyttja farten gör bilar för att få bättre mpgs eftersom hastigheten ökar, men bara till en punkt. Vid något tillfälle har de redskap som max ut, och motorn på överspänningar sig att öka hastigheten. Samtidigt blir luftmotståndet större och större vid höga hastigheter, ytterligare hämmar mpgs. Så snart en bil träffar sin bästa hastighet för bränsleeffektivitet, som vanligtvis är runt 55mph, motorn ger negativa marginell avkastning på bränsleeffektivitet som den kämpar för att sätta hjulen snabbare och slåss vind. Värt att notera är dock att varje bil kommer att ha sin egen hastighet på topp bränsleekonomi. En stor lastbil med låg aerodynamik skulle nå de bästa hastighet vid 45mph, medan en mycket snygg sportbil inte skulle nå maximal hastighet tills 65 mph.

Acceleration

En bils hastighet maximera för bränsleeffektivitet kommer sällan spelar in någon annanstans än på motorvägen. För stadskörning kan köra långsammare spara gas eftersom det tar mycket energi att accelerera en bil, och som byggt upp momentum är bortkastad varje gång bilen har att stoppa eller göra en sväng. Till exempel, du är vid en stoppskylt, och kommer att behöva stanna igen vid nästa kvarter, snabbt accelererande till hastighetsbegränsningen, säger 30 miles per timme, tar mycket gas, men då du slösar din bygga upp energi genom att stoppa . Om du hade bara gått 15 miles per timme, skulle du inte behöva använda så mycket bränsle för att påskynda, och därför skulle du spara gas totalt, även om 15 miles per timme är nästan alltid lägre effektivitet än 30 miles per timme om du är kunna köra långa sträckor utan att stanna. Accelerera snabbt, eller göra en "Jackrabbit start," är särskilt ineffektivt.

Bränsleeffektiviteten Tips

I allmänhet är defensiv körning det bästa sättet att använda mindre gas vid på vägen. Driving långsammare, bromsning tidigare och skynda långsamt kommer inte bara att göra dig säkrare på vägen, men det kommer att spara pengar. Hålla din fönster stängda kommer att öka aerodynamik och stänga av för bilar som luftkonditionering och elektroniska komponenter kan också öka bränsleeffektiviteten. Minska vikten på din bil genom att ta ut säten, bagage och passagerare kommer att öka bränsleeffektiviteten. Att hålla rätt lufttryck i däcken är ett annat enkelt sätt att hålla bränsleeffektivitet så hög som möjligt. Undvika dåliga vägar och stadskörning kommer också att öka bränsleekonomi.


Relaterade artiklar


om krockkuddar
tips för att spara på gas
hur man hanterar en bilolycka ordentligt
hur man får ett körkort i Kanada
hur övertyga din hund att sluta jaga bilar
hur är hästkrafter beräknas?
hur till vända på en Ford Fusion dimljus
hur man kör med sunt förnuft
orsakerna till trafikolyckor
hur man kan spara bensin med säkra och artig hypermiling tekniker