Vad kan hända om en exploderar bilbatteri?

Vad kan hända om en exploderar bilbatteri?

bomb inne i batteriet <.

Bilbatterier använda en kemisk reaktion att producera el. Blyplattorna är uppradade i en serie och sektioneras av ledande metall separatorer. Det finns en positiv och en negativ plåt per kammare. Varje kammare är därefter ned i en destillerat vatten och svavelsyra blandning för att täcka plattorna. Blyoxid läggs också till den kemiska blandningen för att skapa en elektrisk reaktion. När en ingång eller utgång avgift läggs på ett batteri, skapar inre kombination av bly plåtar och kemikalier en liten mängd väte gaser. Vätgas i kombination med syret i luften är brandfarligt. Lägg till detta en gnista skapas av elektriska efterfrågan på batteriet och du har alla ingredienser för en explosion. Medan exploderande bil batterier är inte vardagsmat, det händer att de oftare än människor att inse, och inträffar oftast beror på mänskliga fel. Crossing flygande start kablar eller laddare är felaktigt en ledande orsak till batteri explosioner. En annan orsak kan vara att ansluta kablar direkt till varje batteri och skapa en gnista från den negativa terminalen. Den gnista antänder den koncentrerade gaserna dröjande runt utsidan av batteriet hölje, vilket i sin tur förånga omedelbart och finner sin väg inne i batteriet. Trycket är för mycket för plasthöljet på batteriet, som då spricker, skicka plast och bly granatsplitter utåt med en dödlig spruta svavelsyra.
Ett batteri inte alltid explodera just när de hoppar startas eller debiteras. Det finns fall där de plötsligt exploderar från sin installerats. Gnistan skapas tändningen slagits på för att starta bilen, men batteriet har byggt upp inre tryck. Trycket har skapat en extern utsläpp av gaser fångade i facket, under huven eller där batteriet är installerat. Batteriet i detta fall, är defekt, men det kan finnas andra underliggande orsaker. Till exempel, en defekt generator inte fungerar korrekt kan lägga ut för många input volt tillbaka i batteriet, skapa en överladdning av batteriet. Batterihöljet kan svälla och kanske läcka små mängder syra /vatten blanda. Men de flesta förare tycker inte att inspektera sina batterier tills det inte fungerar längre (eller tills den exploderar!).

Explosionens verkningar

Batteri explosioner kan orsaka allvarliga skador och tom vara dödliga, beroende på var du är under explosionen. Eftersom de flesta explosioner inträffar under en skjuts eller batteriladdning förfarande, de flesta människor befinner sig direkt i skottlinjen. Lemlästande från propenplast bostäder, bly och metallplattor, och leda externa terminaler kan uppstå när dessa blir farliga projektiler från explosionen.
svavelsyra spray är en annan otäck verkan från en exploderande batterier. Svavelsyra brinner nästan allt den berör. Ögonen är känsliga för skador utan ordentlig skyddsglasögon.

Förebyggande

Även om du kan aldrig garantera att ett bilbatteri inte kommer att explodera, kan du vidta försiktighetsåtgärder för att minimera eventuella skador. Kontroll av bilbatteri och elektriska system är det bästa stället att börja. Kontrollera att batteripolerna är rena och fria från korrosion och att batteriet bostäder är inte svullen. Vet hur man kan hoppa starta ett bilbatteri på rätt sätt (se Resurser). Även om du kanske inte kan styra gaser som avges från ett batteri, kan du ansluta kablarna på rätt sätt och minimera gnistor. Inköp redskap att bära vid hantering bilbatterier. Skyddsglasögon som lindas runt ögonen är bättre än skyddsglasögon som bara skydda dina ögon. Ansiktsskydd masker kan tyckas lite extrem i den osannolika händelsen av ett bilbatteri explosion, men med tanke på konsekvenserna, kan du aldrig vara för försiktig-och några av dessa sköldar täcker ansiktet och halsen. Skyddshandskar och långa ärmar kommer att skydda huden från svavelsyra spray.


Relaterade artiklar


Hur man monterar en motor
hur man beräknar den kraft som behövs för att flytta en bil
hur man kan kontrollera att köra säkert
hur man gör en tre punkt tur
hur man väljer ett par bra solglasögon körning
fördelar och nackdelar med att köpa en bil
hur träna bilkörning manuell växellåda
hur man fickparkera bilen
hur man förbereder för de skriftliga förare tillstånd prov i Oregon
hur man säkert åka bil