Hur konvertera mpg till kmpl

Hur konvertera mpg till kmpl

Om du reser med bil i ett främmande land, kommer du mäta sannolikt din bränsleeffektivitet i kilometer per liter (km /l) snarare än miles per gallon (mpg). För att konvertera från en utländsk standard till en som är mer bekant för dig, först bestämma vilken gallon mått du använder. En amerikansk gallon är den amerikanska standarden och en imperial gallon används i Storbritannien

Du behöver:
Gas körsträcka i mpg eller km /l.


1.
Konvertera miles per US gallon att kilometer per liter genom att multiplicera antalet mpg med 0. 4. 251. 437. Till exempel, om du har en bränsleekonomi på 20 miles per gallon, dividera detta antal med 0,4251437 att få verkningsgrad på ca 8,5 kilometer per liter.
2.
Konvertera miles per kejserliga gallon att kilometer per liter genom att multiplicera effektivitet genom 0,354006. En Imperial gallon är större än en amerikansk gallon. Om du har en bränsleförbrukning på 20 mpg och multiplicera det med 0,354006, kommer du att få en bränsleekonomi på ca 7,08 km per liter.
3.
Konvertera från kilometer /liter med miles per U. S. gallon genom att multiplicera antalet km /l som 2,352146. Till exempel, om du har en verkningsgrad på 10 km /l och multiplicera med 2,352146, skulle du ha cirka 23,5 miles per US gallon.
4.
Konvertera kilometer per liter till miles per kejserliga gallon genom att ta antalet km /l och multipliceras med 2,82481. I exemplet skulle 10 kmpl vara detsamma som 28,2 mpg (kejserlig).


Relaterade artiklar


Hur får man en lastbil ur lera
hur man flytta en handbok fordon
hur man känner sig säker och bekväm som en utsedd förare
Hur konvertera mpg till kmpl
hur man hanterar en bilolycka ordentligt
hur man beräknar den kraft som behövs för att flytta en bil
hur man kan spara bensin med säkra och artig hypermiling tekniker
historia vindskydd
typer av gatuskyltar
hur man kör en pinne