regler för främre dimljus

regler för främre dimljus

Först de goda nyheterna. Om du kör en SUV, pickup eller någon annan typ fordon som dimljus är förinstallerade eller du har lagt på dig själv, finns det ingen federal lag som förbjuder deras placering på fordonet. Andra finns det inga dåliga nyheter. Det är mer ingen nyhet alls, egentligen. Det beror på att man saknar i USA, utom Kalifornien, där motorfordon lagar specifikt ta upp användningen av främre dimljus. Och även i Kalifornien var det diskutabelt på grund av motstridiga tolkningar av lagstiftning, tills de förtydligas i 1996.

Historien om Rick Russell

Rick Russell ägt en 1956 Jeep Wrangler som han hade installerat dimljus på den främre stötfångaren. Körning i South Tahoe 1995, hänvisas till en California Highway Patrol officer honom för att inte ha skal på sin off-road lampor. Han hade en utfrågning inför den lokala domaren och vittnade om att dimljus var inte "off-road" ljus men var i själva verket "extra" eller dimljus som är tillåtet enligt California Motor Vehicle Code # 24402 och därför inte kräver täcker . Koden lyder: "Alla motorfordon kan vara utrustat med att inte överskrida två extra drift av lampor monterade på framsidan på en höjd av minst 16 inches eller mer än 42 inches. " Trots att belysningen som omfattas av dessa parametrar var Russell befunnits skyldig. Handläggaren menade att belysningen var off-road lampor som omfattas av avsnitt # 24411, som tillåter upp till åtta ljus, men de måste täckas när de inte off-road bruk.

Överklagandet

Att vara en ihållande karl och, i detta fall, inom ramen för lagen, vädjade Russell till Kalifornien Superior Court, som upphävde den lägre domstolens beslut. Enkelt uttryckt, ingick tre domare panel att dimljus var extraljus och krävde inte täcker.

FBI

som omfattar alla dennes grunder, skrev Russell till den federala Department of Transportation, National Highway Safety Administration , att göra vissa skulle han inte åberopas enligt federal lag. Administrationen svar var att DOT inte var behörig i sådana frågor.
"DOT förordning om motorfordon belysning (Federal Motor Vehicle Safety Standard nr 108 Lampor, Reflekterande Devices, och tillhörande utrustning) inte föreskriver krav för avsedd lampor att komplettera strålkastare, och därmed lampor. . . Inte behöver vara certifierad som uppfyller Standard nr 108, "-. Samuel J. Dubbin, DOT chefsjurist, 22 december 1995

moraliska

Det är verkligen inte mycket av en moralisk till historien, förutom att det är klokt att bekanta dig med de lagar i ditt stat och kommun. Till exempel, vissa stater tillåter radarvarnare och vissa stater skall nämna förare med hjälp av dem.

Från sublima till löjliga

Även om det vore dumt att reglera placeringen av dimljus från en kommun till en annan, det finns ett parallellt ärende i delstaten Pennsylvania, där en liten stad ville förbjuda användningen av mobiltelefoner under bilkörning. Även om sådana förbud har införts i olika former på en stat-by-state basis, vad är oddsen för en bilist som passerar genom lite gamla Öst Rockhill Township veta att han inte kunde använda en mobiltelefon i det samhället. Det är svårt nog att säga när du är ens i östra Rockhill Township. Naturligtvis var citering överklagats och domaren kastade ut biljetten.

Resa ut ur landet

För dem som reser utanför USA, är det dock bäst att fråga om de lagar i landet där du besöker på grund av olika regler om dimljus. Kanada, Storbritannien, Tasmanien och Australien, för att nämna några, har lagar som gäller för dimljus. Sedan 2008 i Australien, till exempel, kan du vara böter $ 119 för att använda dimljus i något annat än farliga väderförhållanden.


Relaterade artiklar


hur man hanterar Road Rage
internationella körkort regler
regler för främre dimljus
hur man kan spara bensin med säkra och artig hypermiling tekniker
auto säkerhetsbältet historia
hur man får körkort i Indien
du för att visa Kalifornien DMV färdregistreringen
hur man får ut av första växeln
hur du tar bort en fortkörning biljett från din post
Hur du tar den bästa klassen nybörjare motorcykel eller kurs