om bilbälten

om bilbälten

Bilbälten återhållande axelremmar för att skydda passagerare i motorfordon och flygplan i händelse av en krasch. Olika typer av bilbälten används i bilar och lastbilar, racerbilar och i militära, kommersiella och privata flygplan. Ett fordon åkande hålls stadigt på en plats inte studsar inte runt inne i kabinen eller kastas genom ett fönster under en krasch. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) beräknar att när bara 1 procent av de amerikanska förarna börjar använda bilbälten, det sparar 270 liv per år.

Fakta

Alla utom en av de 50 amerikanska delstater har lagar som kräver användning av bilbälten i motorfordon. Trots de böter som ålagts för att bortse från lagar bilbälte, finns det fortfarande en liten andel av förare som inte spänne själva eller sina barn i bilbarnstolar för varje resa. De flesta av de människor som dör i trafikolyckor inte bär säkerhetsbälten, enligt NHTSA. Transportministern Mary Peters släppt siffror som visar en 1 procentig ökning av säkerhetsbälte användning från 2007 till 2008. Preliminära siffror från NHTSA för 2008 visar en signifikant minskning i antalet trafikdödade.

Funktion

Bilbälten erbjuda begränsningar för att hålla passagerare motorfordon i sina säten i snabba stopp och svängar samt kollisioner. Flygplan bilbälten skydda mot skada under turbulens och erbjuda skydd i händelse av en krasch. Kanske den bästa illustrationen av bilbälte skydd kommer från tävlingsbanorna. En racerbil är byggd med en bur av stål barer runt föraren. Sitsen är fast svetsade i centrum av denna förarens överlevnadsutrymme, och föraren är bältade i sätet. En racerbil ofta förstörs av höghastighetståg effekter, flips och spinning, men föraren ofta kommer ut och går iväg med endast mindre skador.

Typer

Äldre personbilar och kommersiella flygplan använder höftbälten, eller två trepunktsbälten med en enda sele spännas runt höfterna för en person i ett säte. Nyare bilar har trepunktsbälten med ett axelskydd som går tvärs över bröstet från midjan på ena sidan till motsatt axel. En typisk racerbil använder en fem-punkts säkerhetsbälte med ett höftbälte, spände två axelband och en extra rem i sätet mellan förarna benen. Fasthållningsanordningar varierar från fem-punkt-system till platser med spår för snörning ett bälte bilsäkerhet igenom. Många typer av platser görs för att säkert hålla barn i särskilda viktintervall.

Historia

Uppfinningen av bilbälten krediteras flygpionjär George Cayley i början av 1800-talet. Den första att få ett amerikanskt patent för alla typer av säkerhetsbälten var Edward Claghorn 1885. Krediten för moderna säkerhetsbälten delas av två svenska biltillverkare. Saab var den första att bilbälten standardutrustning i bilar med på den 1958 års New York Motor Show. Då trepunkts säkerhetsbälte som uppfanns av Nils Bohlin till Volvo infördes som standardutrustning i sina bilar av 1959.

Varning

risk för allvarliga eller livshotande personskador helst någon reser i ett fordon. Tillverkare och säkerhet förespråkare strävar ständigt efter att göra resandet säkrare genom innovativa slagseghetsprovning och implementationer för fordon. Bilbälten är inte alltid kapabla att skydda olycksoffer, och i ett fåtal fall en person är fångade i spillrorna av oförmågan att ta bort ett bälte. Bilbälten fortfarande det bästa skyddet tillgängliga mot skada vid en kollision. Användning av bilbälten är rekommenderas starkt för alla resor tillfälle.


Relaterade artiklar


hur halka kopplingen
hur man får ut av första växeln
hur man kan spara bensin med säkra och artig hypermiling tekniker
du för att visa Kalifornien DMV färdregistreringen
hur du tar bort en fortkörning biljett från din post
hur till vända på en Ford Fusion dimljus
hur man får körkort i Indien
hur man blir en säkrare förare
hur man ansöker om körkort
hur man undviker hydrolock