historia vindskydd

historia vindskydd

Inte långt efter uppfinningen av bilen, insåg man något saknades. Glasögon var standard slitage för första bilisterna, men förarna fortfarande behövde något för att skydda sig från en munfull av buggar eller ett ansikte fullt av lera

utseende av vindrutan

Den första självgående fordon tillverkades i slutet 19th century, och utvecklingen av förbränningsmotorn upp för första produktion av gas-drivna bilar på 1890-talet. Det var inte förrän 1904, dock att första vindrutor infördes.

Tidig vindrutan design

Den första vindskydd var tvådelad frågor, och när vindrutan blev för smutsiga föraren helt enkelt kunde lägga den övre halvan ner . Vindskydd gjordes ursprungligen av planglas, även bil snabbt tillverkar insett farorna med flygande glasskärvor i händelse av en olycka. En bula bakifrån kan skicka ovetande bilister med huvudet genom glaset och orsaka allvarliga personskador eller dödsfall.

Säkerhetsglas

I början 20th century, utvecklat två europeiska forskare var sin lösning på farorna med platta glas vindrutor. Den franske vetenskapsmannen Edouard Benedictus utvecklat en vindruta som bestod av två lager planglas med ett lager av cellulosa mellan, medan brittiska uppfinnaren John C. Wood utvecklat en liknande typ av laminerad vindruta och producerade under varumärket Triplex. År 1927 började Henry Ford som innehåller Triplex vindskydd i hans bilar. Den största nackdelen med laminerade vindrutor var att centrum celluloid lager skulle bli missfärgade med tiden.

Härdat glas

På 1950-talet tillverkar bil började använda härdat glas för sidofönster och bakfönster. Härdat glas, som är härdad genom uppvärmning i en ugn, tål oerhörd kraft och när bruten, sönderfaller till slät pärlor.

Första böjda vindrutan

1934 Chrysler Imperial Airflow CW var den första serietillverkade bil som hade en ett stycke böjda vindrutan. Imperial Luftflöde CW, som såldes för $ 5000 och uppåt, var den största bil som någonsin gjorts av Chrysler. Bilen hade även hopfällbara extrasäten läslampor och cigarettändare.

Vindrutetorkare

tillverkarna började införa mekaniska vindrutetorkare på bilar 1916. Föraren eller en passagerare som drivs en vev som flyttade vindrutetorkare. Uppfinnare Fred och William Folberth krediteras vanligen som utvecklarna av de automatiska vindrutetorkarna. Torkarna, känd som "Folberths," drevs av luft sugs in i bilens insugningsrör. Bildelstillverkare Bosch utvecklat elektriska vindrutetorkare på 1920-talet. Robert Kearns utvecklat och patenterat intermittent drivna vindrutetorkare på 1960-talet. Efter Ford införde bilar med intermittent vindrutetorkare 1978, stämde Kearns företaget och så småningom vann flera miljarder dollar dom.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en fortkörning biljett från din post
hur till vända på en Ford Fusion dimljus
hur de kan förmedla frågesport online trafikskola
Skillnaden mellan snökedjor och kablar snö
hur man undviker hydrolock
hur man kan gå Allstate Motor Club
Hur får man en Nevada körkort (för tonåringar och nya förare)
hur man blir en säkrare förare
du för att visa Kalifornien DMV färdregistreringen
Hur du tar den bästa klassen nybörjare motorcykel eller kurs