hur man får ut av första växeln

hur man får ut av första växeln

För dem som aldrig kört en bil manuell växellåda tidigare, den svåraste delen är att få bilen ur första växeln. Detta kräver först att få bilen att gå från stillastående, accelererar och sedan flytta in tvåans växel. Även de mest erfarna förare som har endast kört en automatisk växellåda kommer att kämpa med denna uppgift. Att lära sig att köra en manuell växellåda kräver mycket övning, men det är en mycket användbar färdighet att ha under bältet
1.
Trampa ner kopplingspedalen och ställa bilen på första växeln.
2.
långsamt släpper kopplingen samtidigt som man ökar trycket på gaspedalen. Håll motorns varvtal (varv per minut-det finns en särskild RPM mätare på flesta nyare bilar) runt 2. 000 tills kopplingen är helt släppt
3
Fortsätt att öka trycket på gasen. . pedalen tills den når 3. 000 till 4. 000 rpm. Den takt med vilken du accelererar kommer att bestämmas av hur snabbt gasen trampas ner.
4.
Tryck ner koppling och ta bort foten från gasen samtidigt, sedan lägga i andra växeln.
5.
Släpp kopplingen långsamt tills du känner att bilen börjar accelerera. Öka eller minska trycket på gaspedalen så att bilen håller en konstant hastighet samtidigt som man fortsätter att släppa kopplingen tills motorn är helt engagerad.

Tips och varningar


 • Se till att parkeringsbromsen är avstängd innan körning. Skifta mellan högre växlarna är en liknande-men enklare-process.
 • övningskörning på småvägar tills du har bemästrat köra en manuell växellåda.


 • Relaterade artiklar


  hur halka kopplingen
  du för att visa Kalifornien DMV färdregistreringen
  hur de kan förmedla frågesport online trafikskola
  hur du tar bort en fortkörning biljett från din post
  hur man kan gå Allstate Motor Club
  Hur får man en Nevada körkort (för tonåringar och nya förare)
  hur man får ut av första växeln
  Skillnaden mellan snökedjor och kablar snö
  hur man får körkort i Indien
  hur man undviker hydrolock