hur man får körkort i Indien

hur man får körkort i Indien

Körkort är ett officiellt dokument, utfärdat av en styrelse, som tillåter en person att driva en klass av motorfordon i enlighet med lagen. I Indien, liksom i de flesta länder, en person som ansöker om körkort måste bevisa sina kunskaper i väg regler genom att ta ett muntligt prov och ett körprov. De två steg förutsätter att den sökande få en inlärare licens innan de kan ansöka om permanent licens. Denna process är tänkt att garantera säkerheten på vägarna

Du behöver:.
Form II, ansökan om elevens tillstånd.
8 passfoton.
2 läkarintyg.
Bevis på ålder.
Bevis om uppehållstillstånd.
Boka på trafiken.
Ansökningsavgift.

Skaffa en inlärares Licens


1.
Plocka upp en ansökan om elevens tillstånd. Ansökan, Form II, finns tillgänglig från kansliet för den regionala Transport Officer (RTO) för en avgift som betalas i rupier (se Resurser). Du kommer också att ges en bok om trafiken när du hämtar ut din ansökan om elevens tillstånd.
2.
Bestäm din behörighet. Du måste vara 18 år eller äldre för personbilar eller 20 år eller äldre för kommersiella fordon. De som är 16 år kan köra fordon med upp till 50cc cylindervolym med föräldrarnas samtycke.
3.
Lägga fram bevis för din ålder. Du kan visa din födelseattest, pass, eller skola certifikat. Avdelningen kommer att godta kopior för sina register men du måste också visa den ursprungliga för kontroll.
4.
Uppvisar tecken på att du bor i Indien. Lämpliga dokument inkludera din el-eller telefonräkning, fastighetsskatt kvitto, köpkort, val-ID eller lönebesked, om du arbetar för regeringen.
5.
Skicka in ett läkarintyg. Detta bör på blankett jag, certifierad av din läkare. Bifoga en nyligen pass bild.
6.
Skicka in ytterligare tre pass bilderna. Ditt pass Bilderna ska vara i färg, med en vit bakgrund, och de måste visa en fullständig framifrån ansiktet. De bör mäta 3,5 cm x 3,5 cm.
7.
betala avgiften för varje kategori av fordon du tänker köra med din licens.
8.
Ta ett test på de regler av vägen, som genomförs av en inspektör från motorfordon på RTO kontoret. Testet frågor kommer att baseras på informationen i trafiken bok som ges till dig med ansökan om Learner's License.
9.
Samla dina elevens licens från den RTO när du passerar den test. Detta tillstånd är giltigt i sex månader. Det låter dig köra med en licensierad förare i bilen. Du kan ansöka om permanent licens efter en månad eller ansöka om ett annat elevens licens när den första går ut.

Skaffa en permanent licens


1.
Komplett Formulär 4 en ansökan om ett permanent tillstånd. Skicka in ditt elevens licens och betala avgiften för den kategori av fordon du kommer att köra.
2.
Skicka in 3 pass bilder, mätning 3,5 cm x 3,5 cm. De bör visa full framifrån ditt ansikte, i färg, med vit bakgrund.
3.
Skicka in ett läkarintyg på blankett 1A, certifierad av din läkare vid behov. Bifoga ett pass bild.
4.
Ta en förarprovet utförs av en inspektör av motorfordon. Du måste ta med egen bil för denna examen.
5.
Ta en bild för din licens när du passerar ditt körkort. Detta kommer att ske på RTO kontoret. Din licens kommer att vara tillgänglig för hämtning nästa dag, från 4:30 till 5:30.


Relaterade artiklar


internationella körkort regler
hur de kan förmedla frågesport online trafikskola
hur man blir en säkrare förare
Skillnaden mellan snökedjor och kablar snö
hur man kan spara bensin med säkra och artig hypermiling tekniker
hur du tar bort en fortkörning biljett från din post
du för att visa Kalifornien DMV färdregistreringen
Hur du tar den bästa klassen nybörjare motorcykel eller kurs
hur man får körkort i Indien
hur halka kopplingen