Skillnaden mellan snökedjor och kablar snö

Skillnaden mellan snökedjor och kablar snö

Det är svårt, till och med farligt, att köra bil i snö utan tillräckliga snö utrustning. Vanliga alternativ för din bil inkluderar vinterdäck, snökedjor och kablar snö. En hel del förvirring omger de två senaste, och vissa tror att de är en och samma. Även snökedjor och kablar snö utföra liknande arbete, det finns skillnader mellan dem, nog för att påverka vilken du slutligen skulle välja

Du behöver:. .
Koncentration
öppet sinne.
tålamod.

Geografi

Snökedjor och kablar snö används i områden som upplever snöiga vintrar, som stater i östra regionen och Mellanvästern. På vissa områden, till exempel branta bergspass, vägar och motorvägar, måste bilägare har snökedjor, vinterdäck eller kablar snön på sina däck vid bilkörning. Några stater är emot dem av rädsla för de skador som denna utrustning kan orsaka att vägytor.

Identifiering

Snökedjor är tillverkade av stora och tunga stål länkar medan snön kablar är tillverkade av stål flygplan kabel inneslutet i legering dragning rullar. Båda har inbördes kopplingar som kan ersättas när utsliten.

Typer

Snökedjor finns i igenkännbara stege mönster medan snön Kablarna finns i trappan mönster eller ett "z" kedja mönster. Den senare är tänkt att erbjuda de bästa dragkraft på grund av sicksack-mönster över längden på snö kabeln. Både snökedjor och kablar snö finns i olika storlekar för att passa olika storlekar av däck till olika bilar.

Fördelar

Varje typ av snö utrustning ger sina egna speciella fördelar. På grund av deras smink, snö kablar är lättare i vikt än snökedjor och är lättare att ta på och av. De är också billigare än snökedjor. Även snö kablar är effektiva, snökedjor tycks ge mer dragkraft. Snökedjor ofta används för 2WD fordon. Snö kablar används oftare på 4WD fordon

Överväganden

I New York State trafiklärare handboken, rekommenderar DMV att förarna lär sig att installera sina snökedjor eller kablar innan de behöver faktiskt använda dem. En praxis installationen hjälper dig att se till att de kedjor eller kablar är rätt storlek för dina däck och gör dig redo att använda dem när det behövs. Snökedjor och kablar snö kommer att räcka längre när de används på rätt sätt. När kedjor eller kablar på däcken, accelerera långsamt och sedan hålla en hastighet inte snabbare än 30 mph. Tillverkarna rekommenderar att ägarna använder denna utrustning på snötäckta vägar.

Varning

Det är möjligt för snökedjor att linda runt ett fordons axel om de inte sitter ordentligt fast. Snökedjor bör kontrolleras och efterdras efter att ha kört en kort sträcka.


Relaterade artiklar


Hur du tar den bästa klassen nybörjare motorcykel eller kurs
hur man blir en säkrare förare
internationella körkort regler
Skillnaden mellan snökedjor och kablar snö
hur man kan gå Allstate Motor Club
hur halka kopplingen
hur de kan förmedla frågesport online trafikskola
hur du tar bort en fortkörning biljett från din post
hur man undviker hydrolock
hur man får ut av första växeln