internationella körkort regler

internationella körkort regler

Det Internationellt körkort är en översatt version av en amerikansk körkort. I sällskap med en amerikansk licens kommer den att du kan driva en bil utomlands. Det accepteras av mer än 150 länder och inkluderar ditt fotografi och personlig information, såsom längd, vikt och hemadress. Det är inte samma som den interamerikanska körkort, vilket krävs om du vill köra i Brasilien, men inte erkänner internationellt körkort

språk

Den internationella körkort, officiellt känd som en internationell körtillstånd (IDP), innehåller en översättning av ditt körkort information på 11 språk: engelska, franska, italienska, svenska, tyska, kinesiska, arabiska, spanska, japanska, ryska och portugisiska.

Format

Den internationellt körkort berodde på Genu00E8vekonventionen från 1949 om vägtrafik (även kallad FN-konventionen om vägtrafik ) i ett försök att förena trafikregler och kör förfaranden. 1949 års konvention bekräftades i 1968 års konvention om vägtrafik. Bilaga 7 i 1968 års konvention Anger formatet för tillstånd och den information som skall ingå i tillståndet.

Krav på parterna i konventionen att erkänna IDP

De parter till konventionen är skyldiga att erkänna ett körkort licens som är i någon av sina nationella språk om de åtföljs av en internationell körtillstånd som innehåller en översättning av individuella tillstånd till ett av sina nationella språk. Undantagen från denna regel är personer som behöver särskilt boende att köra bil eller är under 18 år.

Auktoriserade ombud

1949 års konvention tillåter Department of State att utfärda internationella körkort genom en utomstående organisation. I USA har staten avdelning valt American Automobile Association och National Auto Club som auktoriserade leverantörer. Internationella körkort inte kan utfärdas mer än sex månader före den dag då de förväntade användningen.

särskilda internationella Tillstånd för Brasilien

Brasilien är inte part i 1949 års FN-konvention om vägtrafik och den internationella körkortet är inte giltig. Körning i Brasilien kräver att förare som innehar ett amerikanskt körkort har en interamerikanska körkortet, som är tillgänglig från American Automobile Association eller nationella Auto Club.


Relaterade artiklar


hur man undviker hydrolock
hur man kan gå Allstate Motor Club
hur man får körkort i Indien
hur man kan spara bensin med säkra och artig hypermiling tekniker
hur man blir en säkrare förare
hur de kan förmedla frågesport online trafikskola
hur halka kopplingen
Hur du tar den bästa klassen nybörjare motorcykel eller kurs
internationella körkort regler
Hur får man en Nevada körkort (för tonåringar och nya förare)