bogseringen specifikationerna för en 1966 ford mustang

bogseringen specifikationerna för en 1966 ford mustang

Fords inflytelserika första generationen ponny bil fortsätter att göra så många vågor idag som den gjorde när den introducerades 1964. Men eftersom en fint restaurerade ཾ lätt kan kosta mer än ägarens bruksbil, många ägare föredrar att bogsera deras för långa avstånd i stället köra den.

Blånor Vikt

Den genomsnittliga första generationens Mustang kontroller vid mellan 2. 450 och 2,550 pounds, beroende på den specifika motorn och alternativet paket. Den genomsnittliga flak släp som kan dra din Mustang kommer väga in på mellan 1. 000 och 1. 800 pounds, slutna vagnar väger cirka 400 pounds mer. Så din bogsera bilen behöver en dragkapacitet på minst 3. 500 till 4,300 pounds för användning med ett flak, och 3. 900 till 4. 700 pounds för användning med ett inbyggt släp.

Grundläggande mätningar

En första generationens Mustang är 181,6 inches lång, 68,2 inches bred och 51,2 inches hög, och har en 108-tums hjulbas. För flatbädd användning, behöver du en släpvagn mäta på minimum 9 fot 8 inches (något längre än Mustang hjulbas), men minst 15 meter skulle vara att föredra om du inte vill att din bils stötfångare hängande över kanten på din släpvagn. Du behöver minst 6 meter av plattform bredd för att passa bilen ombord.

Länkade Mätningar.

Om du använder en inbyggt släp, behöver du en box minst 16 meter lång, fem meter hög och sju meter bred för att dra din "Stang. Du behöver något bredare trailern om du inte planerar att åka i släpet med din bil.

Hus Bogsering

Var platt bogsering berörs, gör det inte om du använder en bil dolly som upphäver den bakhjulen och gör att framhjulen släpar i marken. Mustang drivlina är konstruerad för att driva hjulen, för att inte drivas av hjulen. Även om du sätter bilen i friläge, kommer den motsatta belastningen på överföring och differential växlar orsaka för tidigt slitage och misslyckande.


Relaterade artiklar


hur man kör i isförhållanden
hur du får ett körkortstillstånd i New York City
handikapparkeringsrutor krav i Idaho
fordonsindustrin fordonssäkerhet
hur man kör ett fordon manuell växellåda
typer av dimljus
hur man bärga en bil i Kalifornien
körsäkerhet regler
hur man lära människor att köra
Texas barnstol lagar för truck campare