fördelar och nackdelar för mobiltelefoner i bilar

fördelar och nackdelar för mobiltelefoner i bilar

I en 2009 års undersökning uppgav 81 procent av förarna att de talade på sin mobiltelefon under körning. Men trots förekomsten av telefoner bil cell, oavsett om de är en bra idé fortfarande föremål för debatt. Till exempel är bil-telefoner kopplade till olyckor: 45 procent av förarna sade att de hade, eller nästan hade en olycka med en mobiltelefon-användare, säger "The New York Times. " Men en del tyder på att fördelar, som att kunna snabbt få kontakt med räddningstjänster, kanske lika riskerna.

Nödsituationer

Den kanske största fördelen med att ha en mobiltelefon i bilen är att kunna ringa larmtjänster på ett kick. För allvarliga olyckshändelser, när tiden är knapp, att snabbt kunna få kontakt med räddningstjänster är kritisk. Att ha en mobiltelefon också förhindrar mindre katastrofer, som att vara strandsatt med en punktering på en enslig väg, från potentiellt eskalerar till mer allvarliga frågor, säger "The New York Times. "Men enligt National Highway Traffic Safety Administration mobiltelefoner i bilar ibland kan resultera i alltför många samtal till larmtjänster. Räddningstjänsten kan få överväldigade av flera samtal rapportera samma olycka och har en längre reaktionstid som följd.

Distraction

Enligt David Strayer, en professor i psykologi och forskare vid University of Utah, människor som flera saker samtidigt körning är fyra gånger större risk att få en olycka. Forskning tyder på att prata eller skicka sms på mobiltelefoner är några av de värsta formerna av multitasking, eftersom de engagerar flera områden i hjärnan och minskar reaktionstiden. Att prata med en passagerare som inte anses som farliga eller störande eftersom passagerarna kan hjälpa titta på vägen och kommer sannolikt att lugna ner om väglaget försämras, säger en artikel i "The New York Times. "

Diverse Fördelar

Det finns en mängd fördelar med att ha en mobiltelefon i bilen. Till exempel, förmågan att ringa och kolla vägbeskrivningar håller folk från vandrade runt förlorade. Förare att kunna ringa sina destinationer och säga att de är försenade kan minska trycket att skynda på, vilket i sin tur minskar lusten att hastigheten. Använda mobiltelefoner att göra affärer under trafikkaos ger också pendlare att använda tid som annars skulle helt enkelt vara som tillbringas sittande i trafiken, enligt The Independent Institute.

Rättsliga konsekvenser

Allt fler har en mobiltelefon i bilen öppnar du upp till rättsliga konsekvenser. Från och med oktober 2010, samtidigt som textmeddelanden körning är förbjudet i 30 delstater och District of Colombia. Talking på din handhållna mobiltelefon under körning är olagligt i Kalifornien, Connecticut, Delaware, Maryland, New Jersey, New York, Oregon, Utah och Washington. Alla mobiltelefoner kan användas av oerfarna förare är förbjuden i 28 stater och District of Colombia. Lokala jurisdiktioner inom stater har också en egen cell regler telefonanvändning.


Relaterade artiklar


kraven för en Michigan körkort
hur man kan förbättra en Toyota lastbil mpg
säkerhet säkerhetsbälten
bilar som får 25 miles per gallon
bogsera rem lagar
trafiksäkerhet för sopbilar
hur man kan spara mer gas och öka bränsleeffektiviteten
reglerna för att reparera däck
problem med elmanövrerade stolar i Fords
fördelar och nackdelar med skolan Drivers Ed