problem med konvertibler

problem med konvertibler

Det konvertibla har kommit och gått och kommit tillbaka igen i amerikansk biltillverkning. Hela historien om bilar med förmågan att pop tillhörande lock, har systemet fram både fördelar och nackdelar. Nyare konvertibler har många förbättringar som kan göra dem mindre benägna att bekymmer, samlare av klassiska bilar kommer att hitta fler problem än vad ägarna till nyare modeller. Hursomhelst, kommer glädjen av top-down ridning med några olägenheter.

Stabilitet

Enligt Tom och Ray Magliozzi av National Public Radios "Car Talk"-programmet, konvertibler är strukturellt svagare än bilar med permanent tak. I huvudsak hjälper taket hålla en fyrkantig bil ram. Vid en krock ett konvertibelt kan vrida ur form lättare än kommer en sedan.

Säkerhet

Konvertibler inte kan skydda passagerare eller förare från vräkning under kraschar eller rollovers. De flesta nya konvertibler har dubbla främre krockkuddar, huvud-skydd sida påsar brukar använda från taket, dock, vilket gör dem omöjliga på konvertibler. Några nyare modeller har huvud-skydd sida påsar dock och vissa har pop-up störtbågar.

Läckor

Konvertibler och soliga dagar var gjorda för varandra. Resten av tiden, då toppar går upp, de kan bli problematisk, suffletter kan läcka och släppa in kyla och ljud. Som sådan får konvertibler inte göra det bästa valet för en året-runt bil. Nya modeller kan komma med en skiktad headliner att lägga isolering, dock. Konvertibler kan också skapa en säkerhetsrisk, eftersom den mjuka toppen ger alla som vill bryta sig in i bilen med en Easy Access Point.

Obehag

med toppen upp, kan konvertibler bli trångt med inte mycket utrymme. Tvåsitsiga roadsters rida låg på marken, vilket gör det en stigning att komma ut. Konvertibler i regel har begränsade lastutrymme och tätt baksäten.

Lagring

Konvertibler kommer med toppar som drar tillbaka eller ger möjlighet för fullständig borttagning. Den senare typen av topp kan bli svårt att hantera och lagra. Du kan behöva mer än en person att ta upp från bilen och flytta den till din lagerutrymme. Dessutom kan en avtagbar topp som sitter i garaget inte hjälpa om det börjar regna när du är ute och kör. Infällbara toppar lösa detta problem, men ta upp alla bagageutrymme när indragen.


Relaterade artiklar


hur man använder ett kreditkort på ett automatiserat bensinstation
främre registreringsskylt krav
passagerare köra spel
massachusetts trafikreglerna för att förmedla rätt
vad som utgör ett rörligt kränkning?
bilpassagerare lagar
hur du avaktiverar bromsljusen Om du fastnar i en bil bagageutrymme
Hur gör jag 90-graders parkera en bil?
hur man startar en traktor
utsläpp och säkerhetsinspektioner