parkering lagar för smarta bilar i Europa

parkering lagar för smarta bilar i Europa

Vid det här laget har de flesta människor sett Smart tvåsitsiga bilar. I Europa, dessa små golfbilar kör genom trafiken som de äger vägarna. De zip genom trafikstockningar, överföra antingen höger eller vänster, och parkera i sidled med två bilar till en plats i en parallell parkering zon. Det helt nya helelektriska Smart bil gjorde en skvätt på Paris Motor Show i oktober 2010 medan prövningar för elbilen pågick i London.

Smart Car

Hyr en Smart bil i Europa. Den tvåsitsiga, kallad smartfortwo, åtgärder 8 fot, 2,5 inches lång, är hälften så stor som den genomsnittliga amerikanska bilen, och mer bränsleeffektiva än någon icke-hybrid. De helelektriska batteri måste laddas, vilket kanske inte praktiskt för resenären. Om fortwo är för liten, har Smart nu en smart forfour sedan och en SUV.

Parkering bestämmelser i Europa

Titta in till parkering förordningar i varje land du planerar att åka. Trafikstockningar och begränsad parkering är legendariska i de europeiska storstäderna, turister regelbundet se smartfortwo parkerade två och tre till en plats med sina stötfångare bredvid trottoaren i Rom och andra städer. I Paris och London är det lagligt att lämna dessa pint size-bilar på trottoaren så länge de inte hindrar fotgängare. Men räkna med att få en biljett om du parkerar två till en plats i Hamburg, Tyskland, där de har förbjudit bruket.

Miljö Överväganden

Spara i pumpen och skydda miljön. Utöver de bensindrivna fortwo, tillverkar smarta nu bilar med dieselmotorer samt den helt nya helelektriska modell med Triton batteri. Enligt Smart hemsida stoltserar med hela bilen linjen en av de lägsta CO2-utsläppen för dieselmotorer modeller, och den helt elektriska bil lämnar inga spår. Uppskattningar av bränsleeffektivitet beror på modell av bilen och den typ av bränsle.

USA

Ta en titt på en smart fortwo här i USA. Den tvåsitsiga modellen debuterade i USA 2008, och har plockat upp ånga med gröna rörelsen anhängare på grund av dess bränsleekonomi och små koldioxidutsläpp. Den helt elbil kan lägga till dess popularitet. Som Smart bilköpare föröka sig, är frågan om parkering två till ett utrymme att bli ett problem. Men det är fortfarande olagligt att parkera två till ett mellanslag i U. S. städer.


Relaterade artiklar


hur att parkera en bil på en parkeringsplats
bälteskudde säkerhet
dyspraxi & körning
hur man bildar en föräldraförening bilpool
hur man dra en liten släpvagn
Hur använder jag 3100 Magellan GPS?
Hur får man en rörlighet bil
hur man bogsera en bil med varandra med hjälp av en fiberkabel rem
bältesstol krav för New York
bilbälte lagar i South Dakota för barn