säkerhetsfunktioner inbyggda i bilar

säkerhetsfunktioner inbyggda i bilar

Bil säkerhetsfunktioner installeras i fordon för att förbättra säkerheten för de åkande. Dessa funktioner är särskilt användbart i händelse av en olycka eller annan typ av situation där livet för förare och passagerare i fara, såsom i hårt väder som ett åskväder eller snöstorm. Dessa säkerhetsfunktioner hjälper även förare navigera sina fordon när det är nedsatt sikt.

Electronic Stability Control

Elektronisk stabilitetskontroll är en säkerhetsfunktion som hjälper förarna att behålla kontrollen över sina fordon i farliga situationer. Elektronisk stabilitetskontroll är en väsentlig del av bilar, som har en högre omsättningsrisken som stadsjeepar och lastbilar. Det fungerar genom att känna när en bil är på väg att snurra ut eller över styr, då den automatiskt kommer att gälla bromsen till en enda hjul. Denna bil säkerhetsfunktion hjälper med att minska kraschar på grund av fordon girade av vägen och slående trottoarkanter, räcken och andra ting som kan stå i deras väg. Elektronisk stabilitetskontroll kan bara fungera om hastigheten är rimlig och inte alltför mycket på kurvan och tillgänglig dragkraft.

Night Vision Assist och Adaptiva strålkastare

Night vision är ett högteknologiskt bil funktion som hjälper föraren se på vägen och att upptäcka något föremål i vägen med så långt bort som 1000 meter bort. Det uppnår detta genom att använda termisk avbildning kameror eller infraröd strålkastare för att skapa bilder på skärm, ljusnande de objekt som skulle ha varit svårt att upptäcka med blotta ögat. Den adaptiva strålkastare arbete genom att följa riktningen på fordonet och som sådan, när fordonet går runt en krök, kommer den adaptiva strålkastare böja sitt ljus för att bättre belysa vägen.

kollisionsminimerande /Adaptive Cruise Control

Modern farthållaren inte bara håller en konstant hastighet utan också sysselsätter användningen av radar och sensorer för att justera gaspådrag och bromsar för att behålla ett säkert avstånd från framförvarande fordon. När systemet sinnena en förestående kollisionen, kommer det att dra åt säkerhetsbältena och bromsa hårt. Systemet bara tillbaka till sin tidigare ståndpunkt när den känner att denna fara har passerat. Allt detta verksamhet kräver inte någon input från föraren, men föraren kan åsidosätta systemet genom att trycka på bromsarna.

Lane Departure Warning

Denna säkerhetsfunktion domare hastighet och avstånd för ett annalkande fordon och varnar föraren om det finns någon fara när han försökte byta fil. Denna säkerhetsfunktion varnar också föraren om den känner att bilen är pendlade från sin fil med hjälp av ett larm eller vibrationer genom sätet eller ratt.


Relaterade artiklar


North Carolina DMV regler
hur man startar en traktor
nackdelar med en provisorisk körkort
Färgtoning lagar i Kansas City
en introduktion till krockkuddar
korrekta sättet att dra en murbruksblandare
skäl för blinkers att blinka riktigt fort
gas körsträcka tips för en 1984 Dodge b150 van
Camry Hybrid 2008 påminner
trafiksäkerhet för sopbilar