säkerhet delar av en bil

säkerhet delar av en bil

Bil säkerhetsfunktioner ta ett framsäte när beslut fattas om en ny eller begagnad bil. De kan göra en stor bidrag till att minska skada för förare och passagerare i en olycka. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) uppmuntrar konsumenterna att ge högsta prioritet att få säkerhetsfunktioner som körfält departure warning, elektronisk stabilitetskontroll och kollisionsvarnare. Vissa funktioner, till exempel bilbälten är obligatoriskt överallt. Bälte skydd kan kompletteras med nackskydd och krockkuddar.

Nackskydd

Huvudstöd är en funktion inbyggd i bilsätet för att begränsa huvud rör sig under en bakre genomslagskraft krasch. Det är utformat för att förhindra whiplash-och andra nackskador. Huvudstöd kan installeras på fram-och baksäte. Det finns minimikrav för storleken och styrkan i framsätet huvudstöd. Två typer av huvudstöd finns, manual och dynamisk. Manuell huvudstöd måste justeras för hand medan dynamiska nackskydd justeras automatiskt med position av kroppen. Den dynamiska huvudstöd ett bättre skydd än huvudstöd manuell huvudet.

Krockkuddar

Airbag är viktiga eftersom de mildra verkningarna av en inverkan på förare och passagerare genom att blåsa för att förhindra skador från att smällde in i bilen av effekterna av en kollision. Att slå en vindruta, instrumentpanel, ratt eller sidodörr kan orsaka allvarlig skada.

Seat Belts

Säkerhetsbälten hålla förare och passagerare i sina säten i händelse av kollision. Detta förhindrar passagerare från islaget med bilens interiör eller kastas ur fordonet vid en olycka. Säkerhetsbälte konstruktioner med justerbara övre remmar för att en passagerare storlek och bältessträckare som drar tillbaka för att avlägsna överskott slack i händelse av kollision. De flesta bilar har ett varningssystem i form av ljus eller hörbara ljud för att påminna färdas i bil för att fästa sina säkerhetsbälten.

Skallskador skydd

Skallskada skydd är en funktion inbyggd i trim av ett fordon interiör för att skydda färdas i bil från skador till följd av slående sina huvuden mot den övre insidan. Skum, liknande material eller krockkuddar används för att skydda passagerarna från att slå i taket. Huvudairbags är utformade att använda i vissa villkor, till exempel, i händelse en bil välter. Andra kommer att använda under sidokollisioner.


Relaterade artiklar


Colorado körkortet krav
körsäkerhet regler
hur man kan jämföra klubbarna vägassistans
hur du ställer backspeglar
en introduktion till krockkuddar
hur man får bilen ur lera
hur till låsa ratten på en Ford
Hur sparar jag gas genom att köra luftkonditioneringsanläggningar i en bil?
billansering tekniker
hur man kör säkert och defensivt