Texas bil titel lagar

Texas bil titel lagar

Vare sig köpa eller sälja ett fordon i Texas eller flyttar från av staten, spela in ett fordon titel med det lokala skattekontoret utvärderare kontor. I de flesta stater, överlåter, skatter och avgifter genomgå behandling genom statens Institutionen för motorfordon. Texas är en annan, bearbeta all registrering förlängningar fordon överlåter och tillfälliga registreringar via det lokala skattekontoret utvärderare kontor. Innan du registrerar ett fordon, ett bevis på försäkringsskydd i en viss mängd $ 20. 000 per person och $ 40. 000 för alla personer som skadats per olycka. För skada på egendom kräver Texas minst $ 15,000 täckning per olycka.

Inköp

Under Texas titel lagar, när du köper ett fordon från en privatperson, är säljaren att ge dig titeln och fyller i säljarens del av titeln inklusive mätarställningen. Ingen mätarställning är nödvändigt om fordonet är äldre än 10 år. En enskild medborgare kan inte sälja en bil om inte säljarens namn och adress på titeln. Detta visar att fordonet tillhör honom och det finns inga utestående skuld på ett lån för fordonet. Om fordonet endast delvis betalas, skall en representant från låneinstitutet skriva under på försäljning eller förse ägaren med en kvarstad uppsägning avtal.Antingen långivaren gör du att ta lånet eller vinsten från försäljningen måste uppfylla de långivarens intresse i fordonet för banken att skriva på titeln. Skaffa notariebestyrkande på sign-off av titeln och betala en användning skatt eller moms på inköpspriset för fordonet. Skaffa en äganderättsöverföring form 130-U från Department of Motor Vehicles (DMV) och inkluderar fordonets vikt att få en ny titel. Fil det här dokumentet med DMV.

Titel Transfers

När du köper eller acceptera ett fordon från en familjemedlem eller annan släkting, är förfarandet detsamma som när de köper bilen privat. Se till att titeln är ren och att ingenting korsas av eller ändras på dokumentet eller så är det ogiltigt. Om ärva fordonet från en avliden person, familj eller på annat sätt, komplett extra pappersarbete, att få ett vittne signatur och notariebestyrkande. Även om bilen är en gåva, betala gällande användning skatt om att godkänna fordonet.

Out-of-statliga överföringar

Inspektera, registrera och överföra en titel från out-of-state till Texas med DMV form 130-1 inom 30 dagar från att flytta till staten. Den Texas Department of Safety övervakar inspektioner, både säkerhet och utsläpp. Även om inte alla Texas län kräver utsläppsprov kräver Texas årliga säkerhetsinspektioner av horn, bromsar, strålkastare och säkerhetsbälten. Tillhandahålla bevis på ansvarsförsäkring och betala en registreringsavgift som varierar med län.


Relaterade artiklar


Hur konvertera mpg till l / m
hur du kan få säckar med sand i bakluckan på framhjulsdrivna fordon
bältesstol krav i Florida
hur man skaffar ett handikapp plakat i Chicago
bil inspektion checklista
körkort spel
hur till låsa upp en 1995 chevy dörr
Hur Texas årskurs ett förarprov?
Hur gör jag förbättra mpg på en jetta gli 1,8 oem?
hur man kör en handbok fordon på en kulle