Nissan Altima säkerhetsfunktioner

Nissan Altima säkerhetsfunktioner

Den Altima är Nissans mest sålda bil och är tvåa bakom företagets Maxima i lyx funktioner och pris. Omgjort för 2007 års modell, har Nissan inte ändrat många mekaniska funktioner på Altima under de senaste åren, förutom att det erbjuder nu en hybridmodell utöver sedan och coupe modeller.

Låsningsfria bromsar

I hjärtat av Altimas antispinnsystem är låsningsfria bromsar på alla fyra hjul som justerar bromstrycket när ett däck har stannat. Denna funktion gör det lättare att vända bilen ur en sladd.

Krockkuddar

Centrala delar av Altimas säkerhetsutrustning är dess airbags. Bilen har front-effekten krockkuddar med sensorer boende klassificering som skyddar föraren och passageraren i framsätet i en front-end krasch. Sidokrockkuddarna ger bålen skydd för framsätet åkande vid en krock sida, medan overhead krockkuddar skydda huvudet på föraren och passageraren vid vältning eller sidokollision.

Security System

En tändning-invalidiserande förhindrar bilen från att starta om ett original nyckel inte används. Senaste Altima modeller är utrustade med Nissans Smart Key. Föraren startar bilen genom att sätta en fot på bromsen och trycka på en knapp på instrumentbrädan istället för att använda en nyckel. Smart Key fjärrkontrollen måste vara inom en meter av tändningen eller bilen startar inte. Det Altimas dörrar kan låsas genom att trycka på knapparna på dörrarna, om Smart Key är i närheten eller i förarens ficka. Ett larm ljuder om föraren försöker låsa bilen när en Smart Key är inne.

Vehicle Dynamic Control

Altimas Vehicle Dynamic Control system aktiveras bromsarna, gasen eller antispinnsystem som hjälper föraren att återfå kontroll baserat på avläsningar den mottar från sju givare i fordonet. Fyra sensorer mäta hastigheten för varje hjul och jämför den med bilens hastighet. En broms-trycksensor övervakar bromsar med styrutslag övervaka jämför bilens riktning med rattens läge. En annan sensor mäter bilens position på vägen.När Altimas stabilitetskontrollsystem som erkänner bilen har blivit svårt att hantera, det minskar motoreffekten och bromsar så att föraren kan behålla kontrollen över bilen.

Andra säkerhetsfunktioner

Säkerhetsbälten skärpa automatiskt vid en kollision för att placera föraren eller passageraren i den bästa positionen för att överleva kraschen. Nackstöd är avsedda att skydda huvudet på föraren eller passageraren och minska risken för en whiplashskada. Ett däck tryckvakt på instrumentpanelen varnar föraren när ett däck är för lågt. Den Altimas 2011 modeller är utrustade med huva veck och säkerhetsstopp för fläkten att vika ur vägen när den spännen vid en krock. Bilen har också vakt sidodörr balkar och energiupptagande rattstänger.


Relaterade artiklar


hur man tråd en släpvagn anslutning till bil
hur man kör en manuell 5-växlad
hur du tar bort en nyckel från tändningen i ett G6
hur man installerar slirskydd
online-trafiken skolan tips
hur man kör säkert i närheten av barn
hur du får ditt tillstånd med dina föräldrar lära dig hur du kör
Hur gör jag skift på en 71 vw van?
hur man gör en tid hos Florida DMV
hur man pumpa på bromspedalen