problem med talknappstjänsten

problem med talknappstjänsten

Push-to-talk-teknik påminner om den gamla walkie-talkies som du kan ha haft som barn, eller de två-vägs radio som används av poliser och andra offentliga säkerhet arbetstagare . Det har integrerats i mobiltelefon teknik, en innovation som introducerades i USA av Nextel i samarbete med Motorola. Push-to-talk är fortfarande ett starkt form av mobil teknik, men det finns vissa problem att överväga innan man beslutar om det är bäst för dig.

Sekretess

Du hör mycket ensidig telefonsamtal från människor som pratar på sina mobiltelefoner när de går genom dagligvaruhandeln, gallerior och andra offentliga platser, och push-to-talk kommunikation är ännu mindre privata. Alla runt omkring dig kommer att kunna höra hela konversationen, som tydligt kommer att hindra dina konversationer från att vara konfidentiella och begränsa dina möjligheter att prata i telefon på offentliga platser.

Nätverk

Samtidigt som många mobiltelefoner erbjuder push- to-talk-kompatibla telefoner, har tekniken ännu inte avancerat till att omfatta push-to-talk-tjänster utanför ditt eget nät. I grund och botten, tills tjänsten optimering ökar, kommer du bara att kunna konversera med dina vänner och familjemedlemmar via push-to-talk om de är på samma nätverk som du.

Teknik

Push-to-talk tekniken fungerar precis som det låter. En person trycker på en knapp för att prata medan den andra personen tar emot meddelandet. Mottagaren kommer inte att kunna överföra förrän avsändaren har släppt knappen. Med andra ord kommer du inte att kunna avbryta avsändaren om du behöver henne för att repetera något eller om du plötsligt behöver gå. Du måste vänta tills hon är helt klar talar och har släppt knappen, vilket resulterar i upprepning och bortkastad tid.

Kostnad

Push-to-talk-teknik lämpar sig utmärkt för medarbetare som arbetar på fältet och behöver omedelbar kommunikation, samt för föräldrar och makar som vill kunna nå sina nära och kära på en knapptryckning. Men, ungefär som SMS och webb använda, de flesta mobiltelefoner tjänsteleverantörer ut en extra avgift för push-to-talk-tjänster. Kontrollera med din operatör om de ökade kostnaderna innan beslut tas om du vill satsa på push-to-talk-tjänster.


Relaterade artiklar


kan du platta dra en Suzuki SX4?
skolbuss säkerhetsprogram
hur man hanterar fel på bromsarna
nackdelar av krockkuddar
Oklahoma körkortet krav
hur man installerar kedjor på nya däck
säker körning tips för alla åldrar
hur man uppskatta körtider
hur man hanterar en fast gaspedal
hur man bärga en bil i Kalifornien