hur man ska gå off-road med en framhjulsdriven bil

hur man ska gå off-road med en framhjulsdriven bil

Going off-road med framhjulsdrift kan vara förrädiskt lätt. Med styrning och makt i samma hjul och vikten på motorn över dem, glidning är nästan inte en fråga. Om du börjar tappa greppet, kommer din instinkt vara att luta oss tillbaka på gaspedalen, vilket bör göra det möjligt för hjulen att återfå fotfästet. De viktigaste, precis som i vinterkörning, är att du bokstavligen inte har "dragning"-hjulen drar du och bilen framåt, istället för att skjuta dig från någonstans nära den bakre. Sådana praktiska har väckts framhjulsdriven köra ända till lyx-bilmarknaden
1.
Accelerera försiktigt, även på plan mark, så du kan vara säker däcken har ett grepp på våta eller mjuk terräng. Det finns ingen oroa sig för fisk-svans som med bakhjulsdrift, men när du förlorar främre grepp, förlorar du både grepp och styrning.
2.
Växla ner om makten när backtagning , även med automatisk växellåda, men inte ryckas med ruset av dragkraft. Off-road, kan förändras på ett ögonblick, och när en framhjulsdriven bil inte snurra in i djup, mjukt material, kommer dess förare vara i samma situation som en bakhjulsdriven bil, med att trycka ut, utom utan styrning. Naturligtvis finns det också en fara i skytte över en avsats, så din makt och styrning är ute i tomma luften.
3.
Växla ner till Använd motorbromsen på de nedersta, och använder även lägre växlar på brantare backar. Annars kan gravitation tenderar att pressa vikten på bilen snabbare än motorn drar den med framhjulen och du kan börja fishtail. Om det alls är möjligt, "tack" som en segelbåt i en zig-zag mönster, gå längre över backen i varje pass än du går ner.

Tips och varningar


 • Även med framhjulsdrift, gör markfrigång en enorm skillnad för off-road körning. Front-wheel-drive liten sport-utility fordon av årsmodell 2011 inkluderar Nissan Murano, Kia Sorrento och Ford Escape /Mercury Mariner /Mazda Tribute.
 • Om du skulle fastna och måste gräva fram eller lägga dragning material för hjulen att hålla i, glöm inte att räta ut hjul och vara medveten om var materialet under hjulen-och bilen-kommer att kastas när något fångar hålla.


 • Relaterade artiklar


  förarsäkerhet checklista
  massachusetts trafikreglerna för att förmedla rätt
  washington DMV licensförnyelse krav
  utility vehicle säkerhet
  Big Bear snökedjor krav
  Hur man testar andetag för alkohol
  fördelarna med individuell hjulupphängning
  att minska växthusgaser från bilen
  säker körning tips i dåligt väder
  typer av betong hinder