hur man bärga en bil i Kalifornien

hur man bärga en bil i Kalifornien

Enligt Kalifornien Institutionen för motorfordon, är en bärgning fordon en som har förstörts, skadats eller förstörts till en punkt där ägaren och försäkringsbolaget både finna något andrahandsvärde på det, eller det skadestånd kostar mer att fixa än bilen värt. Kalifornien kommer att göra en anmärkning på din bil titel identifiera det som en bärgning fordon, och du kommer att erhålla ett Bärgning certifikat istället för ett ägande intyg i fall av en total förlust

Du behöver:.
Bevis på ägande.
Köpebrevet.


1.
Skicka en anmälan till ditt försäkringsbolag, som visar att du har drabbats av en total förlust i bilen.
2.
Fyll i statens ansökan om Bärgning certifikat eller Nonrepairable Vehicle certifikat inom 10 dagar från din försäkringsskada. Hitta ansökan på Kalifornien DMV webbplats. Klicka på "Publikationer" på fliken, välj "Vehicle Registration Broschyrer" från "Snabba fakta och hur man Broschyrer" i rullgardinsmenyn. Välj slutligen "Skaffa en bärgning certifikat eller Nonrepairable Vehicle certifikat" broschyren.
3.
Sök närmaste DMV kontor. Hitta en DMV nära dig på statens webbplats. Klicka på "Kontor"-fliken och välj "Hitta ditt lokala kontor. "
4.
Ge DMV med bevis på ägande och ditt färdiga bärgning Certifikatansökan. I vissa fall kan du behöva ge en köpebrevet att styrka äganderätten. Om din bil var mer än 10 år gammal, kommer du också behöva utföra vägmätaren utlämnande på DMV. Formuläret, REG 262, är inte tillgänglig på nätet eftersom det är tryckt på säkerheten papper.
5.
få ett fordon formuläret för kontroll, REG 343, om du använder en out-of-state titel som bevis på ägande för ditt fordon. Endast en DMV anställd, licensierade fordon kontrollanten, auktoriserad Automobile Club eller polistjänstemannen kan fylla i detta formulär för dig.
6.
Ge upp dina registreringsskyltar om du har dem. Om din licens Plattorna förlorade eller skadade till oigenkännlighet, måste du ange detta på bärgning certifikatet eller Nonrepairable Vehicle-certifikat.
7.
Betala bärgning certifikatet eller Nonrepairable Vehicle certifikat avgift. Från och med oktober 2010, är avgiften för ansökan $ 18.

Tips och varningar


 • Om din Bärgning intyget är inte emot, eller om det har försvunnit, förstörs eller blir stulet, kan du eller ditt försäkringsbolag ansöka om en dubblett. Helt enkelt lägga fram en ansökan till Bärgning certifikat eller Nonrepairable fordon certifikat och en REG 256 redovisning av fakta form, där du anger att ditt certifikat saknas eller är skadad bortom reparation. Den REG 256 Blanketten finns på nätet. Du måste också betala en avgift för en ny kopia.


 • Relaterade artiklar


  hur du skriver ut ett CDL studiehandledning
  föreskrifter om en främre registreringsskylt i New Jersey
  hur till låsa upp en bildörr när knapparna är låsta i
  Montana körning lagar
  faktorer som påverkar stoppsträckor
  hur bandet en rullstol i rullstol van
  hur man använder varningsblinkers när det regnar
  hur man bokar din körning teoriprov
  hur man fickparkera en skola minibuss
  parkering tips