fördelarna med bilkörning för kvinnor

fördelarna med bilkörning för kvinnor

Bilen är vanligaste transportmedlet i USA-cirka 95 procent av hushållen äger en bil och en motsvarande andel lita på den för att få att fungera, enligt Robin Chase grundare Zipcar. Bilkörning kan vara en fråga om val eller nödvändighet bland män och kvinnor förare, dock kvinnor anses statistiskt säkrare förare än män. En studie från en Quality Planning, ett företag som hjälper till att kontrollera de uppgifter som försäkringstagare på uppdrag av Trafikförsäkringsföreningen, visade att kvinnor generellt sett är mer uppmärksam bakom ratten än män. Av dessa skäl kan vara kvinna bilförare att medföra många fördelar.

Bekvämlighet och flexibilitet

Att köra bil ger större flexibilitet att kvinnliga förare och visar sig vara ett bekvämt och ekonomiskt sätt att resa. Vare sig det är ta sig till arbetet, plocka upp barnen från skolan eller göra långa resor till ett hår utnämningen kommer en bil till hands för kvinnor. Även underhåll av fordon kan ibland vara dyrt, kör i sig är mycket billigare än andra transportmedel såsom tåg, taxi och flyg. Eftersom bilkörning är också mycket snabbare än att gå, resa med buss eller cyklar, till exempel, kan kvinnor spara ofta tid på resor till och från flera ställen.

Mindre riskabelt

Fördelarna med att köra bil för kvinnor också utvidgas till deras personliga säkerhet. Enligt Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), kvinnor kör vanligtvis mindre än män och därför har en bättre inställning till riskfyllda körning som körning under påverkan av alkohol, inte bär bälte eller oförsäkrade bilar. Forskningsresultaten tyder också på att därför kvinnliga bilförare är ofta mindre benägna att vara inblandade i allvarliga olyckor motorfordon.

Billigare bilförsäkring

En av de största fördelarna med att vara en kvinnlig förare ha tillgång till exklusiva och prisvärda försäkringspremier. På grund av den beprövade vägen medvetenhet om kvinnliga förare och deras vederbörlig hänsyn till övriga trafikanter, bilförsäkring erbjuder nu försäkringspremier särskilt utformade för kvinnor. Vad mer, premierna är ofta billigare än de som erbjuds manliga förare med samma körupplevelse.

säkrare körning

Statistik har visat att kvinnor generellt sett en mindre andel av alla bilolyckor. Dessutom är de skador som orsakas av kvinnor mindre, och detta beror främst på att kvinnor oftast köra mer försiktigt än sina manliga motsvarigheter. Enligt statistik som offentliggjorts av IIHS, män står också för 71 procent av alla dödsolyckor, vanligen på grund av vårdslös körning, under 2008.


Relaterade artiklar


bilbarnstol säkerhet installation
Rhode Island körtillstånd regler
hur använder jag 4lo i Nissan?
motorvägen skylt färger
hur man flytta en 98 Chevrolet Camaro Z28
om DMV tillstånd test
hur man beräknar gas kostnader för en bilsemester gratis
hur man förnyar ett klistermärke registreringsskylt
nackdelar med en provisorisk körkort
hur man startar en F250 diesel