Missouri släpvagn ljus krav

Missouri släpvagn ljus krav

Alla federala motorfordon säkerhetsnormer tillämpas till Missouri lagar om lampor på släpvagnar. Förutom trailers gäller avsnitt 571 av dessa normer också att multipurpose personbilar, lastbilar och bussar, det gäller inte stolpe släpvagnar och släp dollys omvandlare. Syftet med detta avsnitt är att minska olyckor på landets motorvägar som orsakas av otillräckligt ljus.

Baklyktor

Trailers på Missouri motorvägar måste ha två bakre röda lampor placerade på minst 15 inches isär. Lamporna kan inte vara mer än 72 inches över marken och skall vara synlig från ett avstånd av 500 meter. Den bakre registreringsskylten eller registreringsskylt skall vara synlig på ett avstånd av 50 meter, antingen genom belysningen av de bakre röda lampor eller av en separat vitt ljus. Om registreringen är upplyst av en separat ljus måste det slås på och av av samma switch som styr de röda lamporna.Släpvagn skall också ha, som en del av lampor eller separat, godkänd en röd reflektor som kan ses från ett avstånd på 300 meter med lagligt undimmed strålkastare. En person medvetet dra ett släp som inte uppfyller dessa krav lampa är skyldig till en överträdelse.

Backup Lampor

Släpvagnar kan vara utrustade med backup lampor separat eller i kombination med ett annat ljus, men backup ljuset får inte vara lyser när släpvagnen är i rörelse framåt. Trailern måste också vara utrustade med högst två fender lampor som avger vitt eller gult ljus utan att blända. I Missouri får en släpvagn har en fungerande lampa styrelse artighet på varje sida av trailern, men det kan inte ha mer än en på varje sida. Dessa måste också vara vit eller gul och får inte ge upphov bländning. Brott mot dessa lagar är en överträdelse.

Lamp Begränsningar och blinkande lampor

Inget ljus monterat på ett fordon på Missouri motorvägar, utom strålkastare och spotlights, kan avge en ljusintensitet på mer än 300 normalljus som slår nivån på väg på ett avstånd av mer än 75 meter från fordonet. Blinkande varningssignaler är förbjuden på andra fordon än skolbussar som används för skol ändamål eller fordon som används för att transportera posten i USA.

Parkerade Trailers

En trailer som står parkerad i Missouri på axeln av motorvägen mellan en halvtimme efter solnedgång och en halv timme före soluppgången måste ha ljus om det inte finns tillräckligt med ljus för att avslöja en person eller ett föremål inom 500 fot. Trailern ska ha minst ett ljus som avger vitt eller gult synliga på ett avstånd av 500 meter till bakre delen av fordonet och samma ljus eller åtminstone en annan bakgrund för att visa rött, också sett på ett avstånd av 500 meter. Dessa lampor, eller en kombination av ljus, måste installeras så nära som möjligt den sida av fordonet och måste ses på den sida av fordonet där motorvägen trafiken passerar. Strålkastarna på en parkerad bil får dimmas. Att tillåta ett mörkt fordon att stanna på motorvägen är vårdslöshet, enligt Missouri fordonet koden.


Relaterade artiklar


hur man identifierar ett antal registreringsskylt
california körkort funktioner
Montana körning lagar
rättslig gata buggy regler i Florida
hur man bogsera framhjulsdrift bilar
bilpassagerare lagar
hur man kör en manuell växellåda smidigt
auto bil säkerhet
bogsera rem lagar
hur man bygger upp uppsving i en turbo diesel