saturn ion säkerhetsfunktioner

saturn ion säkerhetsfunktioner

Allmänt Motors Saturn division sålt sin instegsmodell Ion-modellen mellan 2003 och 2007. Bilen fanns som fyradörrars sedan och vad Saturn som kallas en "fem-dörrars Quad Coupe" med små bakdörrar. Ion var Saturnus minst och billigaste bil. Förutom federalt uppdrag utrustning såsom bilbälten och krockkuddar, hade Ion en rad olika valfria säkerhetsutrustning.

Air väskor och bälten

Ion kom med förare och passagerare-sidokrockkuddar standard. Du kunde beställa extra fram och bak sida "gardin" airbags stil. De främre och bakre säkerhetsbälten kom med bältessträckare som skärptes på bälten under de första ögonblicken av en krasch. Bilen hade också de lägre Ankare och binda för barn (spärr) för förankring säkerhet platser för små barn.

Sikt

Varselljus kom standard på Ion, som var intermittent vindrutetorkare. En av bilens alternativen var en inre backspegeln som nedtonade sig automatiskt för att hålla bländning från lampor bakom dig på ett minimum.

Stabilitet och Bromsning

Fyrhjulsdrift låsningsfria bromsar var extrautrustning på Ion. Detta hindrade hjulet fängsel under hårda inbromsningar och hala underlag, hålla medar under kontroll. En förbättrad dragkraft och stabilitet kontrollsystemet var också valfritt. Detta förhindrar att bilen glider ur kontroll eller förlora dragkraft under makten.

OnStar System och Event Data Recorders

Den frivilliga OnStar-systemet låter Ion ägare kontakta en avlägsen operatör för att få hjälp i nödsituationer. OnStar arbetat genom att skicka röst och data från bilen via mobiltelefonnätet. Det också automatiskt kontaktade OnStar aktörer om bilens sensorer upptäckt en krasch. Elektronisk händelse färdskrivare spara information under en krasch, t. ex. airbag prestanda, gas position och bilens hastighet för senare analys.


Relaterade artiklar


bilpassagerare lagar
hur du får ditt förarens tillstånd vid 16 års ålder
typer av bilbälten för motvikter
hur man gör kit krisberedskap
lista med 5-stjärniga betyg fram & bilar sida
körtips licens test
Vad är rätt plats hållning?
hur man sätter ihop ett kit nödsituation väg
officiell användning av statliga fordon
hur du tar bort en nyckel från tändningen i ett G6