problem med rattar låsning & långsamma svängar

problem med rattar låsning & långsamma svängar

Steering fel i ett fordon kan vara farliga på många olika sätt och kan hända när som helst. Ofta en styrgrupp misslyckande är helt enkelt ett fel i hydraulisk servostyrning, vilket betyder att hjulet fortfarande kan roteras för att styra bilen, men det kräver mycket mer ansträngning för att få ratten att vända. En låsning ratt och ratt som gör långsamma svängar kan orsaka en rad problem.

Korsningen Hazard

Ett särskilt problem med ett misslyckat styrsystem kan hända i en korsning där en sväng krävs. Om ratten låser medan du försöker svänga eller byta fil, kan bilen gå rakt och av misstag köra mot rött ljus. Detta är farligast vid korsningar eftersom risken för kollision ökar eftersom trafiken kommer potentiellt från fyra håll. Om styrningen misslyckas i detta fall, vänder på varningsblinkers på och försöka dra bilen till sidan av vägen eller till en parkeringsplats om du kan styra alls. Annars, stanna bilen var du kan och stanna i fordonet tills trafik har läkt och du kan avsluta säkert.

Påkörning bakifrån

En plötslig svikt i styrningen kan i initiera föraren att snabbt lägga av fordonets bromsar. Plötslig inbromsning kan resultera i bilen bakom dig krascha in i baksidan av ditt fordon. En långsam tur kan ha samma effekt om föraren felaktigt räkna med att ditt fordon skulle ur vägen.

Kostnad

Även om alla olyckor till följd av en styrgrupp misslyckande eller en långsam tur kan bli dyrt, särskilt om du inte har tillräcklig Bilförsäkringar, är att reparera för den mekaniska fel också en extra kostnad. Servostyrning fel orsakas oftast av ett avbrott i ett hydraulrör som distribuerar vätska servostyrning, och när detta sker styrningen gradvis blir tyngre. En paus i den mekaniska kopplingen själv kommer att störa styrningen helt nästan direkt och båda reparation kan kosta hundratals dollar i delar och arbete. Men reparationerna är nödvändiga om du planerar att köra fordonet i framtiden.


Relaterade artiklar


hur till låsa upp en bildörr när knapparna är låsta i
instruktioner för att köra en 5-växlad fordon
tomtom ruttplanering
bilkörning tips för nybörjare
orsakerna och effekterna av trafikolyckor
Highway Safety utbildning
hur man kan spara mer gas och öka bränsleeffektiviteten
hur ta reda på hur många poäng jag har på mitt körkort i Florida
Så här skickar du en bil i hela landet
Hur gör jag förstår skyltar bilnavigering?