hur man kör en bil med manuell växel

hur man kör en bil med manuell växel

Vid ett tillfälle, manuell (aka "stick shift") överföringar var standard utbud för varje bil och lastbil på planeten. Även mer praktiskt automatiken har i stor utsträckning ersatt manualer som standard erbjuder för många ekonomi bilar, stick-skift är fortfarande ett populärt val bland dem som föredrar en mer analog körupplevelse. Manualen är höga körupplevelser är både dygd och last, men att lära sig köra en är för många, en mer givande upplevelse än att släppa samma bil i "D" och trycka på går pedalen.

Starta och växla upp


1.
Identifiera pedalerna. Koppling till vänster, broms i mitten och gasreglaget till höger. Notera skiftform på din shifter hantera. Om du inte ser ett diagram är första växeln oftast fram och längst till vänster, andra är efterblivna och längst till vänster, är tredje framåt i mitten, fjärde är bakåt i mitten, femte framåt är längst till höger och bakåt är bakåt längst till höger. Neutral är något annat läge än i växeln.
2.
Placera i friläge och tryck kopplingen hela vägen till golvet. Starta bilen och släpper handbromsen.
3.
Tryck växelspaken till först. Lyft sakta foten att engagera kopplingen, som låser motor och växellåda tillsammans. Notera nedgången i rpm på varvräknaren.
4.
Fortsätta att lyfta kopplingen, att du gasar som du behöver för att hålla varvtalet vid ca 300 ovan där den satt på tomgång. Detta är en balansgång, släpp kopplingen att släppa rpm och kompensera för nedgången genom gas. Fortsätt tills foten är helt avstängd av kopplingen och bilen rör sig i första. Under inga förhållanden bör mer än tre sekunder gå från början av din koppling ut i det sista.
5.
Accelerera tills din varvräknare läser ca 75 procent av bilens användbara varvtalsområdet, vilket är den del som sitter nedanför Redline. Om bilens Redline är satt till 6. 000 rpm, vill du uppväxling ca 4. 500 rpm under normala förhållanden.
6.
Applicera ett lätt tryck med två fingrar i riktning mot din nästa växel. "Pre-staging" redskapet på detta sätt kommer att bidra till att säkerställa smidigare, snabbare och mer exakt växling. Med hjälp av två fingrar tryck hjälper till att hålla dig från över-shifting och slipning växlar.
7.
Trampa ner kopplingspedalen. Trycket du sätter på spaken under pre-stadieindelning kommer att föra spaken i sitt spår. Tänk på kopplingen som avtryckaren på en pistol, och när du trycker på den går vapnet av. När spaken bottnar i att de redskap som släpper kopplingen att återuppta kontakten överföringen. Notera rpm droppe på din varvräknare.
8.
Upprepa steg 5 till 7 tills du når högsta växeln. Notera rpm droppe under varje växling.

Downshifting


1.
Försteg din shifter mot nästa utfällt.
2.
Trampa ner kopplingspedalen för att "trigger" din nedåt växling, men låt växeln i friläge istället för att knyta de redskap.
3.
Ge din gasreglaget en sammanfattning "blip" för att få rpm upp med det belopp som du tidigare noterats för de redskap du befinner dig i. Om din rpm minskade med 1. 000 rpm på 4-till-5 uppväxling, då kommer du vilja öka rpm med 1000 med växelspaken i friläge.
4.
Skjut reglaget till växeln och släpp kopplingen. Hela handlingen att downshifting tar dig bara en bråkdel av en sekund längre än växla upp. Med tillräckligt praktiken kan vem som helst förfina denna "REV-matchning" tekniken i en snabb, flytande rörelser, push-koppling-gas-push-release, allt i mindre än en sekund
.


Relaterade artiklar


hur man kan dra den e broms
Vad händer om jag kör med svävande tillstånd i Alabama?
online förarens utbildning utbildning
hur man kör på stranden med en automatisk fyrhjulsdrift
auto inspektionskrav
motoriserad skateboard lagar
hur du tar bort en nyckel från antändning av en 2006 ford focus zx4
hur släpvagn en Prius
hur man betalar en trafik biljett i Virginia
hur man kan jämföra klubbarna vägassistans