hur man beräknar VLF

hur man beräknar VLF

Varje fordon, ny eller begagnad, måste registreras genom Kalifornien Institutionen för motorfordon. Med varje Kalifornien registrering, finns det en bil-licensavgift, enligt DMV webbplats. Avgiften, som tas ut årligen, ger dig tillstånd som behövs för att lagligt köra din bil. Att lära sig att beräkna fordons-licensavgift kan hjälpa dig att räkna eller uppskatta det belopp du kommer att debiteras innan du köper en ny eller begagnad bil

Första registrering av fordon


1.
Beräkna inköpspriset. Om du just köpt din bil, kommer detta vara det angivna priset.
2.
Räkna ut VLF takt. Enligt Kalifornien Vägverket eller webbplats är VLF räntan 1,15 procent från och med 2010.
3.
Multiplicera köpesumman med tillstånd ränta. Till exempel, om bilen kostar 31. 000 $, multiplicera detta med 0,0115 eller 1,15 procent att få en $ 356,50 VLF prislapp.

Förnyelse Vehicle Registration


1.
Beräkna "Blue Book" värdet på din bil. Gå till Kelley Blue Book webbplats och klicka sedan på "år, märke och modell" länken under "Bilar" rubrik. Skriv in bilens år, märke och modell för att visa det aktuella värdet på din bil.
2.
Räkna ut aktuell VLF takt. Från och med maj 202C DMV har ökat den kurs 1. 15 procent från och med 2010. I framtiden kan denna nivå öka eller minska. Kontrollera DMV hemsidan för den nuvarande, om du försöker beräkna VLF takt framöver.
3.
Multiplicera det aktuella värdet på din bil av för att beräkna förnyelse VLF avgifter.

tips och varningar


 • Kalifornien är den enda stat som har ett fordon-licensavgift. Andra stater har liknande årliga avgifter, såsom plåt förnyelser, smog kontroller, avgifter vikt och regelbunden licensavgifter, om de inte behöver betala en VLF.


 • Relaterade artiklar


  Hur tar jag bort poäng från en Florida körkortet efter 30 dagar?
  dyspraxi & körning
  hur man överlever farliga förhållanden vid körning i kallt väder
  hur man blir en back-seat föraren
  däck balans säkerhet
  North Carolina licenskrav
  säkerhetstips för att minska tankfartyg kraschar lastbilen välter
  hur man gör en u-sväng
  hur man bogsera med en minivan
  street racing tips