hur du får ditt körtillstånd i Texas

hur du får ditt körtillstånd i Texas

I Texas alla sökande, oavsett ålder, måste uppfylla vissa krav för att få deras körtillstånd. Fyllda 15 eller 16 innebär möjligen ha frihet att köra. Andra åldersgrupper har olika behörighetskrav för att uppfylla innan de kan njuta av privilegiet att framför ett motorfordon. Se till att studera innan de kommer till institutionen för motorfordon att ta din tentamen och har alla erforderliga dokument med dig

Du behöver:
Dokumentation som styrker din identitet.
Social Security-kort eller social trygghet utsaga.
Texas fordonsregistrering på alla bilar du äger.
Ansvarsförsäkring på alla bilar du äger.
Ifylld ansökan.
Kontanter eller check till betala $ 5 avgift.

Krav


1.
Fylla i ansökan om ditt tillstånd innan de kommer till DMV. Se till att ha två eller flera bitar av identitet bekräftar dokumentation och att dessa dokument stämmer exakt. Har din Texas fordonets registreringsnummer och bevis om ansvarsförsäkring för alla fordon du äger. Var beredd att få ditt foto taget, att ha din signatur sätta på filen och skall lämna fingeravtryck. Tillsammans med dokumentation, måste du skicka med vision och skriftliga prov för att få ditt tillstånd. Du måste också ha antingen en check eller kontanter för att betala en $ 5 avgift för ditt tillstånd.
2.
Uppvisa komplettering för en förares utbildning kurs och en verifiering av inskrivning och närvaro ( VEA) från din skola om du är yngre än 18. I stället för förarens utbildning certifikat, kan du presentera ett föräldraansvar utsaga förarutbildning och registrering av klassundervisning och bakom-ratten utbildning. I stället för den VEA, kan du presentera ett brev från en skoladministratör som ger samma information.
3.
Presentera alla nödvändiga program och dokumentationer för en motgång licens (mindre bundna egna förarens licens). Fyll i DL-77 MRDL program för att bekräfta din behörighet, och få ett tillstånd från föräldrarna signatur när du är vid Institutionen för motorfordon för ditt test. Denna licens, en gång erhållits skall förnyas varje 60 dagar. Om ett intyg om fullgörande av en förares utbildning Kursen är också in, ska denna licens förnyas årligen i stället.
4.
Ifylls endast de ursprungliga kraven om du är 79 eller äldre. När du är äldre än 85, dock måste du förnya din licens vartannat år.
5.
Surrender din giltiga out-of-state eller franska, tyska eller kanadensiska licenser om du överföra din licens. Om du gör det, kommer det skriftliga provet och förarprov inte krävas, men visionen testet kommer. Om din licens har gått ut, kommer du vara tvungen att ta alla tre prov.

Tips och varningar


 • Studera din Texas DMV tillstånd guide, som finns på DMV. Detta kommer att vara avgörande för avläggande av tentamen.
 • Om du tappar eller förstör ditt tillstånd, det finns en $ 10 ersättningsavgift.
 • Om du inte klarar provet första gången, det kommer att bli en väntetid på minst en dag, och det kan finnas en omprövning avgift.


 • Relaterade artiklar


  Hur får jag en icke-förarens identitetskort i delstaten Alabama?
  Drivers Ed kurser i Delaware
  defensiv körning färdigheter
  massachusetts körkortstillstånd regler
  Hur får jag på en avbetalningsplan för att betala av min trafik biljett i Washington?
  Studieguiden för ett CDL tillstånd
  Hur förbereder jag mig för Vermont förarens test?
  Hur begär jag ett Georgien tallrik stat licens?
  hur man hittar en praxis test för förare gör sig redo att ta sin elevens
  hur man hittar beslagtas fordon