bilens instrumentbräda instrument

bilens instrumentbräda instrument

Automotive tekniken fortsätter att förbättras allteftersom åren går. En av de aspekter av bil design i ständig utveckling är instrumentpanelen instrumentpanelen. Instrumenten på instrumentbrädan är där för att meddela föraren om gällande villkoren för den bilen så att han vet om det finns några problem. Instrument som visar bränsleekonomi och även den tid som du har kört din cabriolet med taket nere finns tillgängliga på vissa modeller. Men många av standarden mätare är vanliga på de flesta bilar och veta vad de gör är viktigt för alla föraren.

Hastighetsmätare

Varje fordon är utrustat med en hastighetsmätare. Denna statistikpanel instrument tyder bara på den aktuella hastigheten på bilen eftersom det rullar på vägen. Denna lastprofil har drivits av en kabel i det förflutna, men nyare bilar har en elektronisk hastighetsmätare som använder hastigheten på hjulen för att skicka en signal till hastighetsmätaren.

Bränslemätare

En av de viktigaste instrumentbrädan på din bil är bränslemätare. Detta instrument berättar föraren hur mycket längre han kan köra innan du kör ut gas. Men en udda sak om bränslemätare är att det är utformat för att vara fel.Biltillverkare design faktiskt bränslemätaren att övertyga förare de blir bättre gas körsträcka. På en full tank nålen rör sig långsamt tills den når 3 /4 av en tank, men då successivt blir snabbare när den närmar tom.Det är också viktigt att hålla ett öga på bränslemätaren så att bränslet förblir över kvart tank så mycket som möjligt. När bränslet blir för låg kan det orsaka nedsänkt bränsle pumpen gå varm och förkorta livslängden på den delen.

Temp Gauge

temperaturmätare på din bil visar vanligtvis en uppsättning siffror som blir successivt högre mot höger sida. När en bilmotor är kall nålen är typiskt mot längst till vänster. Eftersom motorn värms upp, kryper nålen fram till ett område som är idealiskt någonstans i mitten.Den blå färgen på vänster indikerar svalna motortemperatur, medan den röda färgen på höger sida visar en farligt het motor. Överhettning kan orsaka motorproblem, vilket kan leda till dyra reparationer.

Voltmeter

Voltmetern är ett ganska vanligt instrumentpanelen instrument, men det är inte alltid installerat på alla bilar. Syftet med voltmetern är att tillåta föraren att övervaka bilens elsystem. Bilar som körs på en 12-volts system och bör mätinstrumentet brukar läsa runt 12. 5 volt när motorn är avstängd. När motorn startar, systemet avgifter och normalt ökar spänningen upp till ca 14 volt.Om mätaren visar en nivå på mindre än 14 när du kör, kan det betyda ett problem med avgiftssystem. När det sjunker under 12 volt betyder att batteriet körs ner och ge inflytande på sina egna och är inte laddas ordentligt.


Relaterade artiklar


hur till låsa upp en Chrysler Sebring dörr
Hur tar jag reda färdriktning från däck visningar?
hur man kan hoppa starta en Lincoln LS
hur man skaffar en Utah förarens utbildning certifikat
Skillnaderna mellan en motgång och tillstånd licens
de flesta stulna bilar lista
South Carolina Veterans Administration handikappade parkeringsregler
auto säkerhet
Vad är krockkuddar gjord av?
vägassistans tips