michigan bil titel lagar

michigan bil titel lagar

Liksom alla stater, måste alla motorfordon och släpfordon rekreation registreras och titeln till ägaren av fordonet genom Institutionen för motorfordon. En titel är ett dokument lämnas in till staten som visar vem som juridiskt äger fordonet. Ingår om registrering är bilens modell, fabrikat, tillverkningsår och fordonets registreringsnummer. Invånarna flyttar till Michigan från av staten är skyldig att titel och registrera sina fordon "utan dröjsmål", enligt DMV. Realistiskt, du kan köra ditt fordon i det skick tills din nuvarande out-of-state registrering, kontroller eller registreringsskylt upphör, även om det inte uppmuntras. Regler för inköp och textning fordon för in-medborgarna i delstaten är något annorlunda än att överföra äganderätt och registrering från en annan delstat

Inköp från en privat säljare

När du köper ett fordon privat -. Som är från en annan individ andra än ett återförsäljaravtal-säljaren ger dig titel och fyller i säljarens del av titeln inklusive mätarställningen. En enskild medborgare kan inte sälja en bil om det inte är betald och säljaren har anspråk på titeln. Om fordonet inte har betalats, skall en representant från låneinstitutet skriva på försäljning eller förse ägaren med en kvarstad uppsägning avtal. Antingen långivaren kan du ta det utestående lånet beloppet eller intäkten från försäljningen kommer att tillfredsställa långivaren.Du får köra fordonet utan registreringsskyltar för 15 dagar, då fordonet måste registreras via myndigheten i Secretary of State. Du måste ha bevis på att du har köpt Michigan no-fault försäkring utom när det gäller inköp av en motorcykel som inte kräver no-fault försäkring. Du kan överföra en tallrik från ett fordon som du redan har eller köpa en ny. Du kommer också att få betala en användning skatt och titel övergångssumman. En dekal kommer att ges till dig att fästa mot plattan vid tidpunkten för registrering

köpa en bil från en bilhandlare

Köpa en ny bil från en återförsäljare är annorlunda än än att köpa en begagnad bil. Återförsäljaren kommer hantera allt pappersarbete, samla in skatter och avgifter och ger dig kopior av alla handlingar av köpet. Du behöver ordna bara ett lån, om det behövs, plus Michigan no-fault försäkring och underteckna pappersarbete. Om köpet är dealer-finansierade, kommer även lånet ordnas för dig. Det största problemet när de köper ett fordon från en återförsäljare att göra vissa att om du köper en bärgning fordon som du får den orangefärgade titel som anger att en eller flera av fordonets viktigaste komponenterna allvarligt har skadats eller saknas. Detta medger att du är medveten om bristerna i fordonet. .

Familjen fordonet Transaktioner

När du köper eller acceptera ett fordon från en familjemedlem eller annan släkting, är förfarandet detsamma som att köpa fordonet privat. Se till ingenting korsas av eller ändras på titeln eller kommer det att betraktas som ogiltig. Om du är ärva fordonet från en avliden person, familjemedlem eller på annat sätt, måste extra pappersarbete fyllas i, bevittnas och notarized intygar att personen är i själva verket avlidna och sin avsikt att gåvan du fordonet. Intentionen att gåvan bilen kan i testamentet eller en nära familjemedlem, t. ex. en efterlevande make, kan intyga att den avlidna avsikt. Kontakta institutionen för motorfordon eller kansliet för statssekreteraren att få den nödvändiga pappersarbetet.

Överföra en titel från Out of State

Överföra en out-of-state bil titeln är föga mer än en formalitet. Du kommer att behöva den ursprungliga titeln på fordonet, identifiering, bevis på nuvarande bostad-en kopia av ett hyreskontrakt eller elräkning räcker-och bevis på Michigan no-fault försäkring. När du tillhandahålla de handlingar, din signatur och betalar en övergångssumma och användning skatt, är din nya titel registreras. Leta reda på närmaste kontor för statssekreteraren att överföra bilen till din nya bosättningslandet.


Relaterade artiklar


en introduktion till krockkuddar
hur man fixar en DMV rekord
säkerhet säkerhetsbälten
South Carolina golfbil regler
hur du får ditt G1 i Ontario
North Carolina skyddsronder krav
att minska växthusgaser från bilen
hur man hittar det antal poäng på en drivande rekord i delstaten Florida
idéer om vad man ska göra under tiden i en trafikstockning
hur du utför de konkreta volymetriska testmetod