kemikalier i bil krockkuddar

kemikalier i bil krockkuddar

När ett fordon kollision, sensorer hela bilindustrin skicka meddelanden till Airbag Control Unit. När ett förutbestämt tröskelvärde nås, erkänner ACU att kollisionen är tillräckligt stränga för att motivera att inflationen av krockkudden. Vid denna punkt ACU orsakar initiativtagare (en pyroteknisk anordning inuti krockkudde) för att antända, utlöser en kemisk reaktion som skapar den gas som blåses krockkudden.

Kemikalier

Den gas generator inuti krockkudden innehåller natriumazid ( NaN3), kaliumnitrat (KNO3) och kiseldioxid (SiO2), som är sand.

Kemisk reaktionsteknik

Tre kemiska reaktioner sker i snabb följd. Den första producerar kväve (N2) för att fylla påsen, och de två andra reaktioner omvandla natriumazid till ofarliga glas. Natriumazid är extremt giftigt.

Oro för hälsan

Det råder viss oenighet om kemikalier i krockkuddar och hur farliga de egentligen är. Tidig krockkuddar innehöll mer farliga kemikalier än de gör nu."Från början var de kemikalier som används krockkuddar ett stort hälsoproblem, men nuvarande system kommer inte att ge en mild irritation i halsen och ögonen, sade Tudor Raiciu från den Autoevolution webbplats.Men på Medscape Idag webbplats, hävdar Margaret (PEG) A. Fitzgerald, MS, APRN, BC, NP-C, FAANP att krockkuddar kan orsaka en luftvägssjukdom på grund av kemikalier som utsöndras från dem vid nedslaget. Denna sjukdom har även varit märkt "airbag syndrom. "

Miljöhänsyn

Enligt universitetet i Bristol webbplats kan det finnas ett ännu större problem med krockkuddar än någon hälsa bekymmer. Det är, ". . . vad man ska göra med de gamla krockkuddar i gamla bilar, vars nummer är bortom kontroll. . . . Den natriumazid är farligt eftersom det dels är ett explosivt ämne och också för att det är extremt giftigt. Ett kontrollerat sätt att göra sig av är det därför nödvändigt. "

Utbildning

Tyvärr, mediernas rapportering om farorna av krockkuddar har redan påverkat hur allmänheten ser dem, och ytterligare oro farliga kemiska reaktioner kan bara göra dem mer skeptiska. emellertid Rachel Casiday och Regina Frey från institutionen för kemi vid University of Washington, men påpekade att krockkuddar förhindra 26 procent fler dödsfall än bilbälte ensam, även säga att en ". . . öka allmänhetens förståelse för hur krockkuddar arbete kommer att hjälpa människor att göra informerade och potentiellt livräddande beslut om att använda krockkuddar. "


Relaterade artiklar


hur ofta du bör kontrollera speglar när du kör?
hur man gör en dyna bilbälte
skolbuss lagar
hur man gör en 3-punkts tur
dyspraxi & körning
North Carolina förare utbildning regler
hur det ska skydda dig i trafiken domstol med en åklagare och ingen jury
anvisningar för framförande av fordon med manuell växellåda
hur man sätter slirskydd på ett fordon
hur man bogsera en Acura tl 2002