hur man kör en smart bil

hur man kör en smart bil

Smart bilar ser söt och ökar i popularitet i USA. Utöver sitt attraktiva utseende, de är också mycket sparsam. De förbrukar mindre gas än större bilar och därmed kostar mindre att köra. De är också lätt att parkera och manövrera på stadens myllrande gator, tack vare deras lilla ramar. Om du är orolig för hur man kör din nya Smart bil, resten enkelt. Att köra en Smart bil liknar kör en normal en
1.
Stig in i din Smart bil och ta en plats. Justera stolen så att du bekvämt kan nå ratten, gaspedal och bromsar. Smarta bilar är betydligt lägre än vanliga bilar men du bör ha exakt samma avstånd mellan kroppen och ratten, gas och bromsar som du brukar. Det är inte säkert att försöka klämma in i förarsätet och det finns ingen anledning för dig att försöka detta. Justera sätet med spaken till vänster på sidan av stolen.
2.
Justera bakifrån och sidospeglar på Smart bilen. Backspegeln borde ge dig en tydlig bild av de objekt som är synliga genom din bakrutan. Sidospeglar bör ge dig utsikt över potentiella mötande trafik i körfält på vardera sida av dig.
3.
Spänn fast säkerhetsbältet och insistera på att din passagerare gör detsamma, om någon är ridning med dig. Rida i en bil utan bilbälte är mot lagen i de flesta stater.
4.
Sätt nyckeln i tändningen till höger om rattstången och vrid den för att starta din Smart bil.
5.
Frigör parkeringsbromsen på din Smart bil. Den ligger omedelbart till höger.
6.
Steg på bromsen och flytta din Smart bil från parken till den utrustning du behöver, som "kör" eller "omvänd". Lyft försiktigt foten från bromsen. Trampa på gasen för att accelerera.
7.
Var medveten om fotgängare, cyklister och djur under körning. Din Smart bil är liten och därmed mindre synlig för andra omkring dig. Smart bilar kör också tysta, så håll utkik för fotgängare som kanske inte se dig komma.
8.
Undvik tailgating eller är tailgated när du kör din bil Smart, för säkerhets skull. Om någon är följande för nära bakom dig, låt dem passera.
9.
Håll utkik för potthål och föremål i vägen som kan orsaka din turen ojämn.

tips och varningar


 • Glöm inte att din Smart bilens maxhastighet är 75 miles per timme.


 • Relaterade artiklar


  fordonsbelysning krav
  hur man blir en trafiklärare i New South Wales
  hur till låsa upp en 1995 chevy dörr
  Hur rapporterar jag en väg fara i Cleveland Ohio?
  Hur gör jag 90-graders parkera en bil?
  hur man pumpa på bromspedalen
  hur man kör en manuell högerstyrda
  Hur beställa ett nytt körkort
  passagerarnas säkerhet i bil
  arizona föreskrifter om Färgtoning