hur man kan kontrollera en krockkudde

hur man kan kontrollera en krockkudde

Krockkuddar blev federalt uppdrag i alla bilar med början 1998, då det stod klart att de agerade som ett effektivt sätt att skydda sig mot skador i en frontal olycka. När bilen slår en annan bil, tar din bil energin i träffen medan passagerarna inuti fortsätta att röra på bilens hastighet före kollisionen. I en frontalkrock krockkuddarna, tillsammans med ett bilbälte, kommer att förhindra kroppar som rör sig i hög hastighet från slående i ratten, instrumentbrädan eller vindrutan, vilket innebär en fungerande airbag kan vara ett liv sparare.
1.
Slå på din bil. Krockkudden tänds en kort stund innan bilen startar hela vägen. Detta är normalt. Ljuset ska klicka bort efter några sekunder. Om lampan tänd eller flimrar innan de försvinner, kan detta vara ett tecken på en felaktig krockkudde. Enligt Carfax, en auto historia registrering service, är några begagnade bilar bärgades från olyckor som detonerade krockkuddar. I vissa fall mekanik valde att byta ut krockkudden anläggningen området med annat material, kommer detta leda till att krockkudden ljus för att fortsätta på eller inte visas alls.
2.
Fråga säljaren om en krockkudde avstäningsväxlare har installerats. En krockkudde är en livräddande enhet för de flesta, men för vissa individer att riskerna är större än fördelarna. National Highway Traffic Safety Administration ger riskzonen förare med avstäningsväxlare installation. Om avstäningsväxlare är i läge "Av", kommer krockkudden ljuset lyser inte. Bilen är registrerad hos NHTSA när en avstäningsväxlare är installerad.
3.
Begär ett fordon historia rapport. Säljaren kommer att ha register över var de köpte bilen och de reparationer som utfördes. Olycka historia rapporter daterat före säljaren förvärvat bilen är tillgängliga via externa företag såsom Carfax, Auto citron och AutoCheck. com. En historia rapport kommer att ge dig olycka information, inklusive om krockkuddarna var utplacerade.

Tips och varningar


 • Med en begagnad bil till en mekaniker du litar på en säkerhetskontroll innan det slutliga köpet kommer att sätta dig till mods.


 • Relaterade artiklar


  hur man parkera en bil upp
  hur man gör V8-motorer mer bränsleeffektiva
  Highway Safety utbildning
  defensiv körning klassrumskurser nära Elgin, Texas
  Big Bear snökedjor krav
  hur man kör en sexväxlad manuell rx mazda-8
  hur man kör en roterande motor
  Hur nedväxling jag en Honda crf150r?
  Kalifornien DMV godkänt online-trafiken skolor
  säkerhetsbältet säkerhetstips