hjälm typer

hjälm typer

Fyrtiosju stater har lagar hjälm om att alla eller vissa motorcyklar och skotrar ryttare att bära hjälm när du kör sina fordon, enligt Insurance Institute for Highway Safety's Highway Loss Data Institute. Oavsett vad lagen kräver, motorcykelhjälmar är viktiga säkerhetsutrustning som kan förhindra eller mildra allvarliga skador, samt hålla ryttare skyddas från väder och vind. Motorcykelhjälmar kommer i olika former, som alla har sina egna fördelar och nackdelar.

Full-face

Den fullständiga hjälm, eller den fullständiga hjälm, helt täcker en ryttare huvud ner till skallbasen och runt den främre till hakan linjen. En främre öppning gör att föraren kan se och skyddas av ett tydligt täcker. Täckningen är ofta gångjärn, vilket gör att ryttaren att öppna fönstret för bättre luftcirkulation. Många hjälmar har luftintagen och bakströmsreläer att stödet i luftcirkulation och hörsel. Dessa hjälmar kan vara obehagligt och besvärligt för vissa ryttare, men de erbjuder de mest skydd från väder och vind och vid krascher.

Flip-up

Mycket lik full-face hjälm, flip-up hjälm erbjuda ryttare ökad flexibilitet och samtidigt behålla full huvudskydd. Den flip-up stil hjälm har en pivot som tillåter cyklisten att lyfta ansikte täcker delen av hjälmen. Detta gör det lättare för åkare att prata, äta eller dricka utan att behöva ta bort hjälmen som de skulle med full-face hjälm.

Open-face

Öppna-hjälmar, som ibland kallas trekvarts hjälmar, är liknar full hjälmar i att de sträcker sig ner från toppen av huvudet ungefär till hakan linje, även om öppen-face hjälm inte har chin-bar skydd. Vissa öppna hjälmar, trots sitt namn, har ansikte plattor eller visir. Hjälmen kan ibland bäras med glasögon för att öka ögonskydd, även om dessa hjälmar i allmänhet har sämre skydd för ansiktet och runt ögonen

Half

Half hjälmar -. Även känd som skalle hjälmar, kortisarna, hinkar hjärnan eller Tyska hjälmar-ge minimalt skydd som är tillåtna enligt lag tillstånd hjälm. Dessa är öppna inför hjälmar utan baksidan eller sidan prognoser. Medan många ryttare föredrar dessa hjälmar eftersom de erbjuder maximal komfort, de har minst skydd.


Relaterade artiklar


bilsäkerhet checklista
florida bilbarnstolen krav
1998 m3 specifikationer
Kalifornien regler för bältesstolar
hur bromsen i en mercedes
gas körsträcka tips för en 1984 Dodge b150 van
hur många procent av trafikinformation vi får som förare är visuellt?
godkänd Kalifornien trafik skolor
krockkuddar och säkerhet
hur man förnya ett körkortstillstånd