föroreningar från bilar

föroreningar från bilar

traditionella fossila bränslen bilar producera luftföroreningar på grund av förbränningsprocessen i motorn. När bensin eller diesel bränslen förbränns, de släpper giftiga gaser i miljön. Mängden föroreningar släpps ut i luften beror på vilken typ av bil du kör. Oavsett effektiviteten i en bil, kommer det ständigt spy miljöfarliga föroreningar i luften

kväveoxider

Kväveoxider frigörs under förbränningsprocessen av en motor. Denna förorening kan irritera foder i lungorna en samt lägre kroppens immunförsvar att kämpa mot luftvägsinfektioner. Kväveoxider har också ett ansvar för att öka mängden av ozon på marknivå, enligt Union of Concerned Scientists.

Kolmonoxid

Kolmonoxid är den vanligaste luftföroreningar i samband med drift med förbränningsmotor fordon. Mängden av kolmonoxid, en giftig gas som är färglös och luktlös, släpptes av ett fordon kan minskas genom att motorn och alla tillämpliga delar väl underhållna. Trots delstatsregeringar reglerar utsläppsnivåer av fordon, i stora städer upp till 90 procent av koloxid i luften släpps igenom bilar.

Kolväten

Kolväten är gemensamma förorenande utsläpp från bilar. Denna förorening congregates i luften, och det är den viktigaste substansen i smog. Enligt Union of Concerned Scientists, kolväten är bra inom den övre nivån atmosfären, men när fångade på jordytan dessa föreningar kan orsaka irritation i luftvägarna.


Relaterade artiklar


fördelarna med bakre-hjulsdrivna bilar
bilar som får från 40 till 60 mpg
vanliga tillstånd test frågor
råd om körlektioner
vad gör hårbotten stå för under körning?
hur man identifierar ett antal registreringsskylt
Hur justerar jag bilbältenas höjd på en Subaru Forester?
Varför dimma insidan av min bil?
Hur felsöker jag en dörr på glänt för en Town & Country Dodge Caravan?
hur man rapporterar osäkra fordon i New Jersey