förhållandet mellan hastighet och bromssträcka

förhållandet mellan hastighet och bromssträcka

Oerfarna förare tar mycket för givet när de sätter sig bakom ratten i en bil. De antar allt som förväntat och de kommer alltid att behålla kontrollen över fordonet. Många faktorer kan påverka väntetiden

Faktorer som påverkar Bromsar

Förarna måste beakta flera olika faktorer förutom hastighet när avgöra hur lång tid det tar att stoppa en bil. Dessa inkluderar vägförhållanden, typ av fordon, däck, förare uppfattning /reaktionstider och låsningsfria jämfört med traditionella bromsar.

Stoppsträcka

riktlinjer för hur lång tid det tar att retardera en bil eller lätt lastbil vid körning på torr asfalt och ändå behålla kontroll över fordonet är cirka 15 meter per sekund. En förare går 60 miles per timme kan stoppa ett fordon i 6,87 sekunder.

Känn dina gränser

Regeringen anser att en krasch vid 30 till 35 mph svår i säkerhetstester. Oregon State Police rekommenderar följande sträcka på två sekunder för att möjliggöra den genomsnittliga reaktionstiden på 0,5 till 2 sekunder. Tillåt tid att reagera på en nödsituation, särskilt när vägarna är våt eller hal, och arbetet på bromsning färdigheter.


Relaterade artiklar


släpvagn belysning krav i Wisconsin
defensiv körning klassrumskurser nära Elgin, Texas
Hur passar jag tre bilbarnstolar i en 1997 Toyota Camry?
hur man kan kontrollera status för en körkort från Florida
Hur du tar poäng från en DMV rekord
hur du får ditt california körkort åter
hur man bromsar med en växelspak
tyskt körkort lagar
hur nedväxling i en manuell bil
nackdelar med en provisorisk körkort