North Carolina barns bilbälte lagar

North Carolina barns bilbälte lagar

Om du planerar en resa med barn till eller genom North Carolina, är det en bra idé att fräscha upp den statens lagar bilbälte för ungdomar. Eftersom föraren av fordonet är ansvarig för barn ombord, kan felaktiga säkerhetsbälten, fästen resultera i en biljett, domstolskostnader och prickar på körkortet om du befunnits vara i strid med lagen.

Bebisar och småbarn

När ett barn i North Carolina är yngre än 1 år och väger mindre än 20 kg. han skall åka i baksätet på bilen i en bakåtvänd stol. Medan lagligt han kan placeras framåt när han fyller 1 år respektive 20 kg. , Rekommenderar staten hemsida BuckleUpNC för optimal säkerhet att spädbarn förblir bakåtvänt tills de uppnår en vikt av 30 till u00A3 35. Se till att babyskyddet är beräknat för barnets vikt eftersom de når milstolpen vikt av minst 20 kg.

Going Forward

När ett barn yngre än 5 år och väger knappt 40 kg. , Måste han åka i en bilbarnstol betyg för sin vikt. Under denna period i North Carolina är det lagligt för bilbarnstolen vara vänd framåt, men han måste åka i baksätet.

Boosterism

När ett barn yngre än 8 eller väger mindre än 80 kg. han kan tillgodoses av en godkänd bältesstol som används tillsammans med bilens axel och bilbälte.

Common Sense

När ett barn når antingen 8 års ålder eller vikt på 80 kg. , får han utnyttja bilens installerade sits och axelrem kombination utan bälteskudde. Det är viktigt att komma ihåg att även om detta är den rättsliga krav om axelbältet inte passar ditt barn kommer att bli säkrare ridning i en godkänd bälteskudde. Exempelvis kan ett barn vara 8 men liten för sin ålder. I det här fallet, även enligt lag han är tillräckligt gammal för att rida utan en bälteskudde, kan han skadas av felaktigt montering axelremmar vid en kollision. Selen ska ligga mellan axeln och nacken och inte mot halsen själv.

Sweet 16

Alla barn färdas i ett fordon i North Carolina måste säkerställas med hänsyn till ålder tills de fyller 16. Efter 16 års ålder de, liksom vuxna, måste säkras när man rider i framsätet. I North Carolina är det lagligt att åka i baksätet av en pickup om du har fyllt sexton.


Relaterade artiklar


när är krockkuddar tänkt att fungera?
antispinn information
New York State bil strålkastare lagar
säkerhet av 2005 Toyota Sienna
krav på körkortstillstånd i Colorado
hur du redo bilen för en orkan
hur säkra ditt fordon för transport
Kalifornien DMV licenskrav
korrekta sättet att dra en murbruksblandare
hur man startar upp min 2006 Volvo S60R