DMV motorcykelkörkort krav

DMV motorcykelkörkort krav

Du behöver:
Auto form olycksrapport
. Pen.

En motorcykel krävs det tillstånd för någon typ av motorcykel med en bifogad motor, en motoriserad sparkcykel, en motoriserad cykel, moped, en cykel med en bifogad motor eller en motoriserad skoter. Den motorcykelkörkort är ett M klass licens. Motorcyklister i olika åldrar och körupplevelse har olika krav de måste uppfylla för att förvärva licens.

Tester

Det finns ett antal tester som de sökande måste vidta för att få ett motorcykelkörkort. Den skriftliga tentamen är baserad på motorcykel bruksanvisningen. För sökanden att klara tentamen, måste hon få 80 procent av frågorna rätt. Efter det får hon ett körkortstillstånd.En sökande till ett motorcykelkörkort måste också klara ett syntest. Båda ögonen måste vara minst 20/40 med en rad vision vid 140 grader. Om sökanden bär glasögon hon kommer att utfärdas med en begränsad licens.En på cykel kompetens test är den praktiska delen av tentamen. Sökanden rider motorcykeln hjälp av ett antal hinder. Storleken på motorcykeln en person använder för testet avgör licensen hon får. Till exempel förare av en motorcykel som är 100cc eller färre kommer att ges en J licens i stället för ett M licens, vilket innebär att sökanden inte kan rida på Interstate motorvägar.

Kraven för de yngre än 18 år

Om en person är under 18 år och vill få ett motorcykelkörkort, måste han vara minst 16 år i de flesta stater, men i vissa stater kan sökanden vara yngre än 16. Till exempel i Maryland en sökande kan få ansöka om tillstånd om han är 15 år och 9 månader.En sökande under 18 år måste ha haft sin motorcykel tillstånd för sex månader, skall ha genomgått förarutbildning och träning och har bevis och måste ha en avslutad intyg från motorcyklist utbildning. Sökanden måste också sina föräldrars eller målsmans underskrift på ansökan.

Kraven för de äldre än 18

Sökande äldre än 18 år normalt skall fylla i någon form av ansökan om en motorcykel körkort, i likhet med körkort eller ID-kort Ansökningsblankett (DL 44) i Kalifornien, och betala ansökningsavgiften. De i allmänhet måste passera en vision tentamen och en skriftlig tentamen som en del av denna ansökan. Sökande har sedan sina tumavtryck och fotograferad.Om en person ansöker om ett motorcykelkörkort inte har en regelbunden körkort, i flesta stater hon är skyldig att ge några andra offentliga handlingar, såsom ett födelsebevis. Om den sökande inte är amerikansk medborgare, måste hon lägga fram ett juridiskt dokument som bevisar hemvist. Att hon också måste ge ett personnummer och hennes sanna fullständiga namn.I vissa stater som Kalifornien, en sökande som är under 21 år måste ha en avslutad intyg från en motorcyklist utbildning. Om den sökande är över 21 år, kan hon ha möjlighet att ge fullbordandet intyg från motorcyklist kurs eller schemaläggning ett möte på en lokal DMV för att ta motorcykeln körprovet.


Relaterade artiklar


minnesota registreringsskylt information
Skillnaden mellan 4 Wheel Drive & All Wheel Drive
hur man kör på Autobahn
florida dot regler Highway Safety
typer av arizona förare licenser
1990 Toyota Camry problem
kan man köra utan en sidospegel?
säkraste konvertibler
defensiv körning säkerhetstips
hur man kör på isiga vägar