2000 Dodge Caravan påminner

2000 Dodge Caravan påminner

I 2000 Dodge Caravan är en minivan tillverkad av Daimler Chrysler. Caravan har varit en banbrytande modell på minibussar, som erbjuder många innovationer hela sin historia. I 2000-modellen var den sista av Caravan linjens tredje generationen, och har varit föremål för flera produktåterkallelser sedan dess tillkomst, både från tillverkare av eftermarknaden reservdelar samt från Daimler Chrysler själv. Om du äger eller funderar på att köpa en 2000 Caravan, är det viktigt att vara medveten om dessa potentiella problem.

Daimler Chrysler O-ringen Recall

Den 13 september 2000, var Daimler Chrysler tvingas att återkalla en liten del av insprutningssystemet av Dodge husvagnar byggd med 3. 3L och 3. 8L motorer. Bränslet rälsen i dessa motorer kom med nitrilgummi O-ring tätar som var i riskzonen för förnedrande över tiden. Utarmning av de O-ringar kan leda till bränsleläckage och brand. Återförsäljare uppmanades att installera en tätning som kommer att förhindra detta läckage. Detta var en enorm minns och drabbar över 1. 000. 000 fordon.

Southern Comfort Konverteringar Fotsteget Light Recall

Den 7 mars 2003 Southern Comfort Konverteringar tvingas att återkalla fotsteg att det byggs för många olika modeller av minibussar, pickuper och skåpbilar, inklusive Dodge Caravan. Dessa fotsteg innehöll artighet lampor som tillverkas av American Technology Components, Inc. , och befanns vara benägna att överhettning när kabelstammen var utsatt för fukt och vägsalt. Återförsäljare ersatte kablage av dessa fotsteg. Om 3. 700 fordon potentiellt drabbas.

Wix bränslefilter Recall

Den 24 oktober 2003 erinrade Wix Filteration Produkter flera olika eftermarknaden bränslefilter under Wix, Napa och CarQuest varumärken. Dessa bränslefilter användes på flera olika modeller, varav en var Dodge Caravan. Dessa filter har visat sig orsaka läckage i bränsle-ledningar, vilket skapade en brandrisk bör läckande bensin utsättas för en antändningskälla. Wix anmälde kunder och erbjöd sig att byta ut bränslefiltret gratis. Nästan 70. 000 enheter som berörs av återkallelsen.

Daimler Chrysler Label Recall

Den 10 december 2003 erinrade Daimler Chrysler sig etiketter på flera olika modeller av minibussar och pickup. Etiketterna visas fel information om brutto axeltryck betyg (GAWR), vilket kan leda ägarna att tro sina fordon kunde hantera tyngre däck än de egentligen kunde. Detta kan potentiellt leda till däck misslyckande och en krasch. Ägare försågs med byte etiketter att de kunde ske över den felaktiga sådana. Nästan 36. 000 enheter påverkas av denna återkallelse.


Relaterade artiklar


hur man kan beräkna tid fordonet stannar
hur Power Shift en mustang
hur man byter stulna texas förare licenser
däck rotation rekommendationer
vad är syftet med registreringsskyltar?
tecken på en överhettning bil
hur man kör säkert i närheten av barn
hur man bogsera en bil med varandra med hjälp av en fiberkabel rem
Hazmat trafikreglerna
barometertryck och effekter på bränsleförbrukning