körning med punkterat däck

körning med punkterat däck

Tire punkteringar är ibland oundvikliga. I händelse av popping ett däck under körning, håll dig lugn, fast grepp om ratten, och inte bromsar omedelbart. När det är möjligt, signal till ett säkert område av vägen och parkera. Se till fordonets bruksanvisning för instruktioner om att ersätta punktering med reservdelar

Orsaker

Nails, skärvor av glas, vassa föremål översållade en drivande yta och kollisioner är inte de enda sätten ett däck går lägenhet. Torkade eller gamla ventilspindlar tenderar att spricka, vilket leder till tryckfall. Om smuts eller sediment kommer in i en icke-begränsade ventilspindeln, finns det en möjlighet att förlora däcktrycket. Krokig eller korroderade RIM kan skapa en separation mellan däck och hjul, vilket leder till en lägenhet.

Säkerhet

Det är absolut nödvändigt att dra över efter poppar ett däck för att minska hjulskador. Slå på akuta blinkers för att varna andra bilister om ett problem. Ta bort foten från gaspedalen och långsam till minst 30 MPH innan bromsarna och stoppa i ett säkert område.

Diagnos och reparation

Leta reda på punktering och diagnostisera skadan. Om fälgen ser OK, fortsätt att byta däck med en reservdel, eller ring vägkanten hjälp om tillämpligt.


Relaterade artiklar


Hur kör jag säkert runt en kurva?
hur man kör på Autobahn
hur man kör en 4wd jeep
Hur länge ska jag sysslolös min turbo diesel innan du slår av tändningen?
Hur får jag en parkering passera på Regent universitet?
nyttofordon checklistan för säkerheten
canadian trafikregler
billansering tekniker
New York State fordonssäkerhet
Hur sparar jag på gas inköp?