hur man kan spara bränsle utan att förlora hästkrafter

hur man kan spara bränsle utan att förlora hästkrafter

Även om det onekligen finns en spänning från att trycka på en hög motoreffekt bil till sin spets, kan det ta en vägtull på förarens bensin räkningar. Det är visserligen möjligt att få bättre bränsleekonomi genom att överge en bensinslukande bil mot en mer ekonomisk en, som ofta innebär att ha betydligt färre hästkrafter att leka med när du kör. Lyckligtvis, med en kombination av förebyggande underhåll och några enkla förändringar i körvanor kan du spara bränsle och samtidigt behålla din motor potential för makt

spara bränsle genom underhålls


1.
Tune din motor ofta. Bara trimning kan förbättra bränsleeffektiviteten med upp till 4 procent, beroende på kvaliteten på reparation. Om din syresensor är defekt och ersätta den kan förbättra din bränsleekonomi med upp till 40 procent.
2.
Pumpa däcken ordentligt med tillverkarens specifikationer. För lågt lufttryck kommer att minska din körsträcka med 0,03 procent för varje droppe 1 PSI i tryck under den rekommenderade nivån. Var noga med att blåsa upp till inom det rekommenderade området, inte hela vägen till den högsta nivån.
3.
Använd rätt kvalitet av motorolja. Varje motor har en rekommenderad typ av olja. Att använda den kan få 1 till 2 procent mer körsträcka. Titta på paketet med oljan att säkerställa att den har för minskning av friktion tillsatser i den.
4. Igensatt
Byt luftfilter. Detta kan förbättra bränsleeffektiviteten något och kommer säkert att öka prestanda för en given nivå på bränslen, så att du kan spara ännu mer bränsle utan att förlora hästkrafter. Om din bil har en förgasare är detta ännu mer effektivt.
5.
Eliminera onödig vikt från bilen. Om du inte behöver den på den resan, lämna det hemma. Detta kommer att förbättra din bränsleeffektivitet genom att göra bilen lättare, som låter motorn arbeta mindre hårt för en given hastighet.

Körvanor


1.
Drive lugnt och defensivt. Fortkörning, snabba inbromsningar och snabb acceleration kommer alla använda mer bränsle än mjuk körning.
2.
Kör på eller under 60 mph. Detta är hastigheten för maximal motorns verkningsgrad, som faller av snabbt förbi 60. Att köra lite långsammare (vid 50 eller 45) gör ont bränsleförbrukningen mindre.
3.
Undvik tomgångskörning. När bilen går på tomgång, du bränner gas för att komma någonstans. Om din startmotor är i god form, ska du kunna stänga av din bil om stannade även för en minut och inte slösa gas på motorn startar.
4.
Använd farthållare. Det kommer att hålla din hastighet konstant, vilket är effektivare och kommer att spara bränsle.
5.
Använd din överväxel växlar. De låter motorn snurra långsammare för en given hjulens rotationshastighet, som drar mindre bränsle och är inte lika hårt på motorn.


Relaterade artiklar


skolbuss lagar
hjälm regler
Hur får jag en parkering passera på Regent universitet?
hur man startar upp min 2006 Volvo S60R
Varför avger min abs systemet ett ljud när jag tappar fästet?
Hur rapporterar jag en väg fara i Cleveland Ohio?
hur du ställer backspeglar
lagar om vårdslös körning
traktor förarsäkerhet
förarutbildning klasser i Michigan