effekterna av däckstorlek på gas körsträcka

effekterna av däckstorlek på gas körsträcka

kallt väder, körhastighet, luftmotstånd, motortrimning och många andra faktorer påverkar bränsleekonomi. . Hårda inbromsningar och snabb acceleration ensam kan klippa gas körsträcka med en tredjedel på en motorväg. Utformning och storlek på de däck som påverkar bränsleförbrukningen mellan fyra och sju procent, beroende på om körning sker på ytan gator och motorvägar, enligt Tire Track. com. I allmänhet större däck minska bränsleeffektivitet, men däck och konstruktion kan kompensera en del av storleken faktor.

Storlek och Resistance

Motstånd mot rullande avgör hur mycket däck minska eller öka bränsleeffektiviteten. Större, tyngre, bredare däck minskar gas körsträcka eftersom de har mer rullmotstånd. Slitbanan också frågor. Däck med en djupare slitbanan flex mer, skapar värme som minskar bränsleförbrukningen. Den mest bränsleeffektiva däck har mönsterdjup ingen alls, som "slicks" som används på tävlingsbilar. Slitbanor är en nödvändig säkerhet och prestanda funktionen på flesta däck eftersom de ökar dragkraften.

Bränsleeffektiva däck

Vissa däck är konstruerade för hög bränsleeffektivitet. De har oftast en mer ytlig slitbanan och är tillverkade av ämnen som genererar mindre värme på vägen. Den mest bränsleeffektiva däck för en viss bil brukar installeras på fabriken. Biltillverkare göra bränsleeffektiva däck standard för många modeller för att öka miles per gallon betyg när bilarna genomgår US Environmental Protection Agency tester bränsleekonomi. Byte däck är ofta mindre effektiva. Det är en bra idé att fråga leverantörer som däck har lågt rullmotstånd.

Proper Inflationen

Den gas som sparar förmågor även de mest energieffektiva däck är ofta förlorad på grund av att däcken inte är ordentligt pumpade. För att hålla däcken pumpade till det tryck som anges i instruktionsboken, använda en pålitlig manometer för att kontrollera trycket när däcken är svalna och tillsätt sedan luft för att nå det rekommenderade trycket. Körning på ordentligt pumpade däck kan öka bränsleeffektiviteten så mycket som tre procent.


Relaterade artiklar


hur till återvinna från förlust av dragkraft
virginia skyddsronder kriterier
hur till låsa upp en bildörr när knapparna är låsta i
hur du slår på strålkastarna till 2002 ford focus
Var kan jag få gratis vägbeskrivningar?
problem med bilnyckeln fjärrkontroller
hur man gör en u-sväng
Straffet för vårdslös körning i Michigan
Colorado b-kommersiell körkort krav
Hur beställer jag en Ohio trafikolycka rapport på nätet?