bilens instrumentbräda funktioner

bilens instrumentbräda funktioner

Du behöver:
rapport Bil historia
. Pålitliga mekaniker.

Vare sig du är nybörjare eller erfaren förare, måste du vara uppmärksam på bilens instrumentbräda funktioner att hålla reda på viktig information om din bil. Punkterna på bilens instrumentbräda påminna dig om när det är dags att få gas, tala om för dig hur fort du ska, och varnar dig om det kan finnas ett problem med din bil.

Mätare

De flesta av rummet på din bil, på instrumentbrädan tas upp med olika mätare som ger en mängd olika funktioner. Bil, på instrumentbrädan mätare omfattar följande: hastighetsmätare, varvräknare, bränslemätare, temperaturmätare och vägmätare. Vanligtvis ligger på instrumentpanelen direkt framför ratten, dessa mätare är de objekt på instrumentbrädan som du bör vara mest medvetna. Hastighetsmätaren säger fordonets hastighet. Den varvräknare visar dig rpm på din motor. Bränslemätaren informerar dig om hur mycket gas du har. Temperaturvisaren får du veta om din motor är överhettad, och trippmätaren visar hur långt du har kört. Ytterligare mätare för funktioner, t. ex. olja, kan också visas bland instrumentpanelen mätare.

Varningslampor

Håll ett öga på instrumentpanelen till lampor instrumentbrädan varning. Om en varningslampa tänds måste du vanligtvis att ta bilen till en mekaniker för att identifiera problem som orsakar ljuset att lysa. Varningslampor kan slå på för enkla problem, som du behöver byta olja, eller mer allvarliga frågor, såsom motorproblem. Din Dashboard innehåller vanligtvis minst en varningslampa för motorn, batteri, kylvätska, bränsle, bromsar, låsningsfria bromsar, säkerhetsbälten, dörr och krockkudden. Ytterligare ljus kan också lysa för funktioner som parkeringsbromsen. Vara

Avancerade funktioner

tillkomsten av teknik leder till fler funktioner läggs till bilens instrumentbräda. Vissa bilar har nu avancerade funktioner, såsom kameror för att hjälpa förarna backa upp, domkrafter för MP3-enheter, system för global positionsbestämning (GPS), digitala musikspelare och tillgång till Internet.


Relaterade artiklar


hur du får ett körkort på nätet
radarvarnare och Virginia lagar trafik
hur du optimerar gas körsträcka
hur man kan beräkna körsträckan mellan två orter
hur man använder ett kreditkort på ett automatiserat bensinstation
hur man flytta 10-växlad växellåda i lastbil
hur man kör med en sprucken eller trasig vindruta
hur man kör en bil växelspak
hur man gör en ny Ford nyckel
Vilka är fördelarna med buckling ditt säkerhetsbälte?