Hur man testar krockkuddar

Hur man testar krockkuddar

Krockkuddar rädda liv, med över 20. 000 passagerare och förare som redan skyddas med 2010, enligt National Highway Traffic Safety Administration. Som NHTSA påpekar, airbag skador blir färre varje år, med nyare bilar och lastbilar har bästa säkerheten grammofonskivor men ett betydande antal skador och dödsfall orsakas av krockkuddar som är felaktiga och inte distribuera vid behov. Det finns flera sätt du kan testa din krockkuddar för att säkerställa att de fungerar som de ska

Du behöver:.
Bil historia rapport.
Pålitliga mekaniker.


1.
Starta din bil. Titta på det kompletterande fasthållningsanordningen ljus, vanligtvis märkt "SRL" på bilens instrumentbräda. Ljuset ska komma på och lysa i några sekunder innan du stänger. Om lampan inte tänds, eller vistas på efter det första testet, kan din airbag vara defekt.
2.
Titta på locket på varje krockkuddar i bilen. Original, fabriksmonterade omfattar ofta märkta "SRS" eller "S /L. " En krockkudde täcka utan denna märkning kan ha ersatts och kan ha problem.
3.
Titta på bilhistoria rapport för ditt fordon. Dessa rapporter är tillgängliga via återförsäljare eller online-företag, och ge information om din bil. Inte alla potentiella airbag frågor avslöjas om detta betänkande, men du kan ta reda på om bilen har byggts om eller har varit i en olycka.
4.
Kontrollera de nationella Highway Traffic Safety Administration att se om bilen har ett återkallande påverkar krockkuddar.
5.
Ta bilen till en pålitlig mekaniker för att utföra en elektronisk test av krockkuddar. Mekanikern har tillgång till verktyg som utvärderar varje del av krockkuddar och som ger en säkrare diagnos av hur väl krockkuddar fungerar vid en krock.

Tips och varningar


 • Om du har tillgång till en elektronisk krockkudde testsystem och en handbok som listar felkoder, kanske du kan säkert testa krockkudden utan hjälp av en mekaniker.
 • Är det särskilt viktigt för att kontrollera erinrar om du har en ny bil eller är den ursprungliga ägaren.
 • Var försiktig när du köper en begagnad bil som inte alla säljare är medvetna om, eller helt avslöja, tidigare olyckor och frågor som leder till airbag felfunktion.


 • Relaterade artiklar


  vilka dokument ska jag ha i min bil?
  hur man kör en bil med automatisk växellåda
  skäl för blinkers att blinka riktigt fort
  hur man får en olycka rapport från Indiana
  hur man får en kopia av ett New Jersey färdregistreringen
  Hur använder jag 3100 Magellan GPS?
  hur man kan dra en nyckel ur en antändning
  online-trafiken skolan tips
  bilrutan nyanser lagar i Florida
  bilkörning tips för nybörjare