Hur man känner igen is på vägen

Hur man känner igen is på vägen

Vinterväglag att köra exponentiellt farligare, och is på vägen är särskilt farlig eftersom många förare inte ens se den. Även besättningar arbetar hårt för att upprätthålla en säker vägförhållanden, en snabb storm eller plötslig frysa kan ta förare sängen. Det är viktigt att känna igen tecken på möjliga hala om du kommer att få bakom ratten
1.
Titta långt fram i tiden. Om du är drivande och koncentrerar sig på området direkt framför dig, har du inte tid att reagera på lämpligt sätt om du träffar en lapp av is. Även om det är lättare att känna igen is nära håll, desto mer tid du har förbereda dig för möjligheten, desto lättare blir det för dig att sakta ner innan du slår den.
2.

Var försiktig med våta vägar. Vägar som är våta verkar säkrare eftersom isen har börjat smälta, men det kan fortfarande is på dessa vägar, och det mörka färgen på trottoaren kommer ytterligare kamouflage någon svart is. Dessutom, om vädret kylning, kommer dessa våta fläckar blir isiga snabbt.
3.
Kör sakta genom snö, även om vägen har slipat. Högar med sand, slask och snö som samlas på motorvägar och vägar passagerare kan gömma is fläckar under dem. Om du reser på en alltför stor snabbhet, slog dina däck kommer skär genom slaskig sand och den dolda isen. Minska hastigheten när du kör, så du använder bromsen så lite som möjligt.
4.
Kör särskilt försiktigt på broar och överfarter. Besättningar kan inte sand samt inom dessa områden, och de är ofta isigare än andra vägsträckor. Om dessa andra vägsträckor har bara en yta som vetter mot kyla, broar och överfarter har tre, vilket gör dem kallare och mer benägna att ackumulera isen.

Tips och varningar


 • Oavsett om du inte se is på vägen, kör långsamt i stormiga förhållanden. Varje gång du måste slå bromsen, du bjuda din bil att tappa greppet och bild. Dessa bakom dig kanske inte kunna sakta i tid och får bakifrån du, liksom.


 • Relaterade artiklar


  hur man godkänd skriftlig tentamen körkort i North Carolina
  tekniker för att få köra bil
  Hur gör jag omregistrera ett utgånget registreringsskylt i New Mexico?
  Hur är bilen krockkuddar ström?
  hur man startar motorn på Nissan Murano
  bilolycka I Kalifornien
  hur man använder bilen för paketleveranser
  bältesstol krav i Florida
  Slirskyddet specifikationer
  trum vs skivbromsar