släpvagn belysning specifikationer i Texas

släpvagn belysning specifikationer i Texas

The Texas Department of Public Safety sätter krav på belysningen i alla fordon, inklusive släpvagnar. . Kraven är skapade med trafiksäkerheten och ekonomin i åtanke. En trailer är nonmotorized, har minst en axel och är avsett att dras bakom en typ av motorfordon. DPS krav på belysningen kan tillämpas på alla sorter av släpvagnar, inklusive verktyg släpvagnar, hästtransporter, båttrailers, husvagnar och popup-campare.

Alla släpvagnar

Varje släpfordon, stora som små, måste visa ljus eller reflektorer på var sida mot framsidan. Deras registreringsskylt skall belysas av minst en vit registreringsskylt ljus. Röda reflexer måste finnas på varje sida. Arbeta bakljus krävs samt bromsljus på vänster bak och höger. Turning tänds, allmänt känd som "skygglappar", skall placeras på baksidan av släpvagnen --- ett på varje sida.

Long Släpvagnar

En trailer som mäter 30 meter eller mer i längd måste uppfylla ytterligare krav. Minst en gul (orange) måste reflektor vara centrerade på varje sida av vagnen. Två röda reflexer måste visas på baksidan av släpvagnen --- en på varje sida. Ena sidan markör ljus måste koncentreras på varje sida. En markör ljus är ett ljus som är ansluten till bromsen och kommer på när de andra lamporna är i bruk. De kan kopplas till blinka i synk med indikatorn lyser, men detta är inte nödvändigt. Varningsblinkers krävs även på långa släp.

Wide Släpvagnar

Om en släpvagn mäter 80 meter bred eller mer, är det föremål för ytterligare krav på belysningen. En gul (orange) reflektor måste finnas på varje sida av släpet, mot fronten, och röda reflexer skall placeras på varje sida nära baksidan av vagnen. Sidomarkeringsljus LED skall placeras på varje framsidan och varje baksida. Clearance ljus krävs på framsidan och baksidan. Belysning finns på marknaden som är avsedda att fungera som både clearance och sidomarkeringslyktor. Vissa tillverkare också använder dessa. Slutligen måste alla breda vagnar vara försedda med arbetslivet varningsblinkers.


Relaterade artiklar


fördelar och nackdelar med skolan Drivers Ed
Hur gör jag förbättra mpg på en jetta gli 1,8 oem?
om 5-punktsbälte säkerhet
Hur förbättrar jag den gas körsträcka på en Toyota Prius?
chevy vårdagjämningen värmare problem
hur man ökar den mpg på en Honda Element
gratis defensiv körning tips
hur man blir en trafiklärare i New South Wales
hur man ändrar växlad
bil förbättringar av säkerheten